Κόσμος

Ο κορονοϊός έφερε εκρηκτική άνοδο των θανάτων στην Ευρώπη από τον Μάρτιο

Τεράστια ήταν η άνοδος των θανάτων που προκάλεσε ο κορονοϊός σε όλη την Ευρώπη.

Περίπου 159.000 περισσότεροι άνθρωποι σε 24 ευρωπαϊκές χώρες πέθαναν από τις αρχές Μαρτίου σε σχέση με αυτό που θα αναμενόταν, δήλωσε σήμερα μια αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και πρόσθεσε ότι “ένα σημαντικό ποσοστό” της αύξησης αυτής συνδέεται με την COVID-19.

“Αυτό που έχουμε δει πολύ ξεκάθαρα είναι ότι, στις χώρες εκείνες, η κορύφωση στην υπερβάλλουσα θνητότητα αντιστοιχεί στην κορύφωση της μετάδοσης της COVID-19”, είπε στους δημοσιογράφους η Κέιτι Σμόλγουντ, αξιωματούχος του ΠΟΥ.

“Αυτό αποτελεί μια πολύ αξιόπιστη ένδειξη του ότι ένα πολύ σημαντικό ποσοστό αυτού του υπερβάλλοντος αριθμού θανάτων συνδέεται με την COVID-19”.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καθ' οδόν ο Ζελένσκι προς την Άγκυρα για συνάντηση με Ερντογάν - «Θα περιμένω τον Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι θα περιμένει τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για να πραγματοποιήσει κατ' ιδίαν συνομιλίες σχετικά με τον τριετή και πλέον πόλεμο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι