Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο κορονοϊός “θερίζει” και τις ΗΠΑ! 100 νεκροί μέσα σε μια μέρα

Ο κορονοϊός “θερίζει” και τις ΗΠΑ! 100 νεκροί μέσα σε μια μέρα

H πανδημία του κορονοϊού “σκότωσε” περισσότερους από 100 ανθρώπους στις ΗΠΑ τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας σε 389 τον αριθμό των νεκρών σήμερα, από 278 που ήταν την ίδια ώρα χθες, Σάββατο, σύμφωνα με καταμέτρηση του αμερικανικού Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Οι πολιτείες της Νέας Υόρκης (114 νεκροί), της Ουάσινγκτον (94 νεκροί) και της Καλιφόρνιας (28 νεκροί) είναι οι εστίες της επιδημίας που έχει μολύνει τουλάχιστον 30.000 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Άμεση ανάγκη για υλικά προσωπικής προστασίας

Αναπνευστήρες, μάσκες προστασίας προσώπου, αλλά και άλλα υλικά προσωπικής προστασίας θα μεταφερθούν πρώτα στη Νέα Υόρκη, αλλά και σε άλλες πολιτείες, που τα έχουν άμεση ανάγκη, καθώς η παραγωγή μειώνεται εξαιτίας της εξάπλωσης του COVID-19, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του διευθυντή του Εθνικού Επιδημιολογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ, Άντονι Φαούτσι.

«Τα υλικά τα οποία έχουν συγκεντρωθεί πηγαίνουν ξεκάθαρα στις περιοχές άμεσης ανάγκης που τα χρειάζονται περισσότερο και αυτές είναι: η Καλιφόρνια, η Ουάσιγκτον και προφανώς η Νέα Υόρκη που έχει χτυπηθεί σκληρά» δήλωσε ο Φαούτσι στην εκπομπή «Face the Nation» του CBS News. «Είναι πολύ, πολύ ξεκάθαρο ότι αποτελούν μία υψηλή προτεραιότητα» τόνισε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις