Κόσμος

Ο κροίσος της Porsche θέλει να φτιάξει τούνελ 500 μέτρων για να συνδέσει τη βίλα του με το κέντρο του Σάλτσμπουργκ

Η σήραγγα θα κατασκευαστεί κάτω από το Kapuzinerberg, έναν δασώδη λόφο και προστατευόμενη περιοχή στο αυστριακό έδαφος στα σύνορα με τη Βαυαρία

Ο 82χρονος Wolfgang Porsche της διάσημης αυτοκινητοβιομηχανίας σχεδιάζει να κατασκευάσει μία ιδιωτική σήραγγα μήκους 500 μέτρων κάτω από την έπαυλή του στο Kapuzinerberg μέχρι το κέντρο του Σάλτσμπουργκ, παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις που προκαλεί η απόφασή του.

Η σήραγγα που θα ενώνει τη βίλα του Wolfgang Porsche με την πόλη του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, το Σάλτσμπουργκ, θα κατασκευαστεί κάτω από το Kapuzinerberg, έναν δασώδη λόφο και ορόσημο της περιοχής στο αυστριακό έδαφος στα σύνορα με τη Βαυαρία στον γερμανικό νότο.

Όπως έγραψε το blick.chu, σκοπός του μεγιστάνα της περίφημης αυτοκινητοβιομηχανίας είναι η δημιουργία ενός ιδιωτικού υπόγειου γκαράζ για έως και δώδεκα αυτοκίνητα και η παροχή εύκολης πρόσβασης στη βίλα του 17ου αιώνα, το Paschinger Schlössl.

 

Το συνολικό κόστος του έργου εκτιμήθηκε σε 10 εκατομμύρια ευρώ, με 40.000 ευρώ να καταβάλλονται στον δήμο για την άδεια χρήσης δημόσιας γης.

Ωστόσο, το φιλόδοξο έργο του 82χρονου Wolfgang Porsche αντιμετώπισε σημαντική δημόσια και πολιτική αντίδραση από το 2024, πυροδοτώντας έναν «ταξικό πόλεμο», λόγω του κόστους, της προνομιακής μεταχείρισης και του πιθανού αντίκτυπου σε μία προστατευόμενη περιοχή.

Οι επικριτές επισημαίνουν ότι το Kapuzinerberg είναι προστατευόμενη από την UNESCO φυσική περιοχή και δημοφιλές σημείο για περιπάτους, εκφράζοντας ανησυχίες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της σήραγγας του Porsche.

Αν και ο πρώην δήμαρχος του Kapuzinerberg ενέκρινε τη συμφωνία με τον 82χρονο κροίσο, το σημερινό δημοτικό συμβούλιο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης επανεξετάζουν το έργο εν μέσω διαμαρτυριών και κατηγοριών για «μυστική συναλλαγή».

Η συμφωνία που έγινε από την προηγούμενη, συντηρητική, δημοτική αρχή, δεν αποκαλύφθηκε στους ψηφοφόρους, παρά μόνο μετά τις δημοτικές εκλογές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο – «σκάνδαλο» στην Κύπρο: «Δεν αμφισβητούμε τις συνομιλίες αλλά έγινε κακόβουλη επεξεργασία» λέει η κυβέρνηση
Οι αρμόδιες αρχές διερευνούν ήδη την προέλευση του οπτικοακουστικού υλικού και εντός της ημέρας αναμένεται η τεχνική έκθεση για την αυθεντικότητά του
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης
Ανάλυση: Γιατί βυθίζεται τώρα στο χάος το Ιράν, τι προκάλεσε την εξέγερση και σε τι διαφέρουν αυτές οι διαδηλώσεις από τις προηγούμενες
Η κατάρρευση του νομίσματος και ο εκρηκτικός πληθωρισμός, ειδικά στα τρόφιμα, πυροδοτούν τη λαϊκή οργή για 13η μέρα - Ο Τραμπ απειλεί τον Χαμενεΐ - Τουλάχιστον 45 νεκροί, κάηκαν κυβερνητικά κτίρια, κόπηκε η επικοινωνία
Χάος με νεκρούς στο Ιράν
Ενός λεπτού σιγή στην Ελβετία το μεσημέρι για τους 40 νεκρούς στο Κραν Μοντανά - «Εθνική απώλεια χαραγμένη για πάντα στο μυαλό μας»
«Μια απώλεια, μια μεγάλη εθνική απώλεια χαραγμένη για πάντα στο μυαλό μας» έγραψε κάποιος στο βιβλίο συλλυπητηρίων για τα θύματα της τραγωδίας
Τραγωδία στο Κραν Μοντανά