Κόσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ «κόβει» τα δολάρια σε κολέγια που επιτρέπουν «παράνομες» διαδηλώσεις – Συλλήψεις και απελάσεις φοιτητών

Ο Τραμπ έχει διατυπώσει μάλιστα την πρόθεσή του να καταργήσει εντελώς το ομοσπονδιακό υπουργείο Παιδείας.

«Φραγή» στις χρηματοδοτήσεις σε κολέγια και σχολεία που επιτρέπουν «παράνομες» διαδηλώσεις και οι ταραχοποιοί θα φυλακίζονται ή θα απελαύνονται στην χώρα από την οποία προέρχονται, αποφάσισε σήμερα (04.03.2025) ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Αμερικανοί φοιτητές θα αποβάλλονται οριστικά ή, ανάλογα με το έγκλημα, θα συλλαμβάνονται», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Truth Social, στρέφοντας τώρα την προσοχή του να αναστατώσει το εκπαιδευτικό σύστημα.

Ο Ρεπουμπλικανός δεν διευκρίνισε για ποιες διαδηλώσεις αναφέρεται.

Πέρυσι, πολλές αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις βίωσαν φιλοπαλαιστινιακές κινητοποιήσεις, τις οποίες είχε καταγγείλει έντονα ο Τραμπ στην προεκλογική του εκστρατεία.

Η αμερικανική κυβέρνηση εξέτασε επίσης χθες τη λήξη συμβάσεων αξίας άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων με το διάσημο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια της Νέας Υόρκης, κατηγορώντας το ότι δεν προστατεύει τους Εβραίους φοιτητές του.

trump social mediaΗ υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ επέκρινε την «προφανή ανικανότητα του Πανεπιστημίου Κολούμπια να τηρήσει την ευθύνη του σε αυτή τη θεμελιώδη συμφωνία», και είπε ότι «αυτό εγείρει πολύ σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ικανότητά του να συνεχίσει να συνεργάζεται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ».

Τέλος το υπουργείο Παιδείας;

Ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος έχει δηλώσει ξεκάθαρα την πρόθεσή του να αναθεωρήσει το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα, κόβοντας κάθε βοήθεια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αφήνοντας την ευθύνη στις πολιτείες, που έχουν ήδη τις περισσότερες εξουσίες στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Σε μια περίοδο που ορισμένες συντηρητικές νότιες πολιτείες περιορίζουν εκπαιδευτικό υλικό που είναι αφιερωμένο στον ρατσισμό ή τη σεξουαλικότητα, για παράδειγμα, ο Τραμπ έχει διατυπώσει μάλιστα την πρόθεσή του να καταργήσει εντελώς το ομοσπονδιακό υπουργείο Παιδείας.

Στο μεταξύ, έχει διορίσει ως υπουργό την Λίντα Μακμάν πρώην επικεφαλής της κορυφαίας εταιρείας πάλης στη χώρα, στην οποία έχει αναθέσει την αποστολή «να μείνει στο τέλος άνεργη», καταργώντας δηλαδή το υπουργείο Παιδείας.

Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι σε μεγάλο βαθμό αποκεντρωμένο στις ΗΠΑ, αλλά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διατηρεί σημαντική επιρροή μέσω των κονδυλίων που διαθέτει, ιδιαίτερα για σχολεία που βρίσκονται σε φτωχές περιοχές ή για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη τερματίσει πολλούς τύπους χρηματοδότησης για σχολεία, ως μέρος των πρωτοβουλιών του που στοχεύουν τρανς άτομα ή τις πολιτικές για τη διαφορετικότητα.

Η εκπαίδευση είναι ένα βασικό πεδίο μάχης για τους Αμερικανούς συντηρητικούς, οι οποίοι κατηγορούν τα σχολεία για “κατήχηση” «woke» ιδεών, ένας υποτιμητικός όρος για προοδευτικές απόψεις για τη σεξουαλικότητα και τη φυλή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Η Γάζα φλέγεται»: Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ υπόσχεται νίκη, την ώρα που ο στρατός ξεκινάει την χερσαία επιχείρησή του
Σύμφωνα με τους Times of Israel και τη Jerusalem Post, ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν τη νύχτα μια μεγάλης κλίμακας χερσαία επίθεση στο κέντρο της πόλης της Γάζας
Καπνός 2
Ο Ντόναλντ Τραμπ κηρύσσει νομικό πόλεμο στους New York Times και ζητά 15 δισεκατομμύρια δολάρια
Ο Αμερικανός πρόεδρος απαντά μετωπικά στην ιστορική εφημερίδα, κατηγορώντας την ότι σπιλώνει την εικόνα του με «ψέματα» για τις υποτιθέμενες σχέσεις του με τον Τζέφρι Επστάιν
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Μήνυμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Ντόναλντ Τραμπ: «1.700 χρόνια στην Κωνσταντινούπολη και θα μείνουμε»
Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχαν μακρά συνομιλία στο Οβάλ Γραφείο για τον πνευματικό και γεωπολιτικό ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την κατάσταση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος φτάνει στο Λευκό Οίκο
Νέα Υόρκη: 38χρονος χτύπησε με το αυτοκίνητό του 16χρονη επειδή τον απέρριψε – Βίντεο ντοκουμέντο από την φονική παράσυρση
Το άτυχο κορίτσι εκσφενδονίστηκε και χτύπησε σε στύλο - Στο βίντεο φαίνεται η μητέρα της να τραυματίζεται στα πόδια και να γονατίζει πάνω από το παιδί της φωνάζοντας «κόρη μου, κόρη μου»
Αυτοκίνητο
4
Αμαζόνιος: Ο πνεύμονας της Γης πεθαίνει μέρα με τη μέρα στη Βραζιλία – Έκταση ίση με την Ισπανία καταστράφηκε σε 40 χρόνια
Μέσα σε τέσσερις δεκαετίες, το τροπικό δάσος της Βραζιλίας έχασε έκταση σχεδόν ίση με εκείνη όλης της Ισπανίας, προειδοποιούν νέα δορυφορικά δεδομένα
Πυρκαγιά στον Αμαζόνιο
Η Πολωνία καλεί το ΝΑΤΟ να προετοιμαστεί για τα χειρότερα απέναντι στη Ρωσία – «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο»
Ο Κάρολ Ναβρότσκι κάλεσε τη Βορειοατλαντική Συμμαχία να ενισχύσει την άμυνά της μετά την παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου από μη επανδρωμένα αεροσκάφη που αποδόθηκαν στη Μόσχα
Ο Πρόεδρος της Πολωνίας Κάρολ Ναβρότσκι 1