Κόσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα αναστείλει με εκτελεστικό διάταγμα το δικαίωμα απόκτησης της ιθαγένειας για όσους γεννιούνται στις ΗΠΑ

Θα τερματίσει την πολιτική ασύλου και θα κλείσει τα σύνορα για τους μετανάστες

Μόλις ο Ντόναλντ Τραμπ καθίσει στο γραφείο του Λευκού Οίκου, ένα από τα πρώτα εκτελεστικά διατάγματα που σκοπεύει να υπογράψει θα αφορά την ίδρυση του υπουργείου Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας (DOGE), μετέδωσε το Semafor επικαλούμενο ένα έγγραφο.

Ένας αξιωματούχος που αναμένεται να αναλάβει κυβερνητικό αξίωμα στην επόμενη κυβέρνηση είπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα υπογράψει επίσης ένα άλλο εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο για την ενέργεια, με στόχο «την απελευθέρωση αξιόπιστης αμερικανικής ενέργειας σε προσιτές τιμές».

Άλλο εκτελεστικό διάταγμα θα επικεντρώνεται στην Αλάσκα, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η Πολιτεία αυτή είναι κρίσιμης σημασίας για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και θα μπορούσε να συμβάλει στην εξαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ και σε συμμάχους της χώρας.

Ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος στόχος για την τιμή του πετρελαίου. Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει να διασφαλίσει άφθονη αμερικανική ενέργεια, κάτι που θα επιτρέψει να μειωθούν οι τιμές, σημείωσε.

Ο Τραμπ θα τερματίσει επίσης το δικαίωμα απόκτησης της αμερικανικής ιθαγένειας για όσους γεννιούνται σε αμερικανικό έδαφος.

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, ο αξιωματούχος είπε ότι σήμερα θα εκδοθούν δέκα εκτελεστικά διατάγματα που θα αφορούν τα σύνορα. Ο Τραμπ θα τερματίσει την πολιτική ασύλου και θα κλείσει τα σύνορα για τους μετανάστες που περνούν παράτυπα στη χώρα, ενώ θα αναστείλει για τουλάχιστον τέσσερις μήνες την πολιτική μετεγκατάστασης προσφύγων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια έφτασαν στην Βρετανία – Την Τετάρτη θα συναντηθούν με τον Κάρολο
Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ έχει προσκληθεί από τον βασιλιά Κάρολο και, όπως ορίζει το πρωτόκολλο για κάθε επίσημη κρατική επίσκεψη, θα φιλοξενηθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ
Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ στο ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια της Disneyland – Αποκλειστικό μήνυμα και προσωπικές αναμνήσεις
Στο τρέιλερ, ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρεται στο Space Mountain, το οποίο, όπως λέει, ήταν ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια στο πάρκο ενώ η Μέγκαν Μαρκλ προσθέτει: «Εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα σου»
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι
Ο Συριακός στρατός απέσυρε τα βαρέα όπλα του από τον νότο – Το σχέδιο για τη Σουέιντα και η πιθανή συμφωνία με το Ισραήλ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Νετανιάχου είχε δηλώσει στα τέλη Αυγούστου ότι η χώρα του διεξήγαγε συνομιλίες για τη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στη νότια Συρία, από όπου αποσύρθηκαν τα βαρέα όπλα
Άνθρωποι στέκονται δίπλα σε ένα κατεστραμμένο πυροβολείο τανκ, μετά από αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Δρούζων μαχητών, σουνιτικών φυλών Βεδουίνων και κυβερνητικών δυνάμεων, στην πόλη Σουέιντα της Συρίας