Κόσμος

«Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει λύση στο ζήτημα του Ιράν, είτε διπλωματικά είτε αλλιώς» λέει ο Τζέι Ντι Βανς

«Αυτό σημαίνει ότι οι Ιρανοί δεν πρόκειται να αποκτήσουν πυρηνικό όπλο»

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς τόνισε πως οι συνομιλίες με το Ιράν «σε ορισμένα σημεία πήγαν καλά», αλλά παραδέχθηκε πως παραμένουν σημαντικές διαφωνίες με βάση το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ.

Και αυτό γιατί το Ιράν δεν έχει ακόμη αποδεχθεί βασικές «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Μάλιστα όπως επεσήμανε ο Βανς ο Ντόναλντ Τραμπ επιδιώκει την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα με το Ιράν, είτε μέσω της διπλωματικής οδού είτε «με άλλη επιλογή», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο πιο σκληρών μέτρων ή ακόμη και πολεμικών επιχειρήσεων.

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρει μια λύση εδώ, είτε μέσω διπλωματικών επιλογών είτε μέσω κάποιας άλλης επιλογής, που σημαίνει ότι οι Ιρανοί δεν μπορούν να αποκτήσουν πυρηνικό όπλο», δήλωσε ο Βανς στην εκπομπή του Fox News «The Briefing».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέες απειλές Τραμπ σε ΝΑΤΟ και Ιράν: «Ας σοβαρευτούν γρήγορα οι Ιρανοί διαπραγματευτές πριν να είναι πολύ αργά»
Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε πως το Ιράν «ικετεύει» για συμφωνία – Επιτέθηκε και στις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ κατηγορώντας τες πως δεν βοηθούν στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
REUTERS
Ο Τραμπ απέρριψε την πρόταση Νετανιάχου για εξέγερση στο Ιράν για την ανατροπή του καθεστώτος: «Θα τους θερίσουν»
«Όχι» των ΗΠΑ στο σενάριο λαϊκής εξέγερσης στο Ιράν, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο μαζικής αιματοχυσίας, ενώ το χάσμα Ουάσινγκτον - Τελ Αβίβ διευρύνεται
Τραμπ και Νετανιάχου