Κόσμος

Ο Πάπας έπλυνε τα πόδια 12 προσφύγων – ΦΩΤΟ

Μήνυμα προς όλη την Ευρώπη αλλά και όλο τον κόσμο για το θέμα των προσφύγων έστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος με μια κίνηση η οποία συζητήθηκε πολύ. Δώδεκα πρόσφυγες, οι οποίοι διαμένουν σε κέντρο υποδοχής των αιτούντων άσυλο κοντά στην Ρώμη, επελέγησαν για να συμμετάσχουν στην τελετή του Νιπτήρος της Μεγάλης Πέμπτης των καθολικών. Πολύ απλά, τους έπλυνε τα πόδια.

Ο ποντίφικας γονάτισε και έπλυνε τα πόδια, όπως ορίζει η τελετουργία, σε άνδρες πρόσφυγες, αλλά και σε γυναίκες, ανατρέποντας την παγιωμένη συνήθεια που ακολουθούσε μέχρι τώρα ο εκάστοτε πάπας. Πολλά από τα άτομα που βρίσκονται στο συγκεκριμένο κέντρο υποδοχής προσφύγων του Καστελνουόβο Ντι Πόρτο, σε λίγα χιλιόμετρα απόσταση από την Αιώνια Πόλη, είναι μάλιστα μουσουλμάνοι.

ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ

Παράλληλα ο πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να αναφερθεί στην δραματική κατάσταση των προσφύγων και απόψε στο Κολοσσαίο, κατά την λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής, αφιερωμένη στα πάθη του Ιησού, την καθολική «Οδό του Σταυρού».
Ο Αργεντινός πάπας κάλεσε πρόσφατα όσους έχουν την δικαιοδοσία και την εξουσία να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με το προσφυγικό θέμα, να μην συμπεριφερθούν σαν τον Πόντιο Πιλάτο και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αναλαμβάνοντας κάθε ευθύνη.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: REUTERS

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αρκετοί εγκλωβισμένοι και τραυματίες μετά από κατάρρευση πολυκατοικίας και εκδήλωση πυρκαγιάς στο Λίβανο
Η εθνική ένωση ιδιοκτητών ακινήτων σε δήλωσή της χαρακτήρισε την κατάρρευση ως αποτέλεσμα «κατάφωρης αμέλειας και ελλείψεων του λιβανικού κράτους όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών και τη στέγαση τους»
Λίβανος
Αποτροπιασμός για τη νέα φωτογραφία με τον Τζέφρι Επστάιν – Η συζήτηση με φίλους και η γυναίκα κάτω από το τραπέζι
Μια γυναίκα εμφανίζεται να βρίσκεται στο πάτωμα κάτω από το τραπέζι, στραμμένη προς τον τοίχο, με το σώμα της εκτεθειμένο με τρόπο που προκαλεί αποτροπιασμό
Νέα φωτογραφία ντροπής με τον Τζέφρι Επστάιν 6