Κόσμος

Ο Πούτιν συνεχάρη τον Μπάιντεν 42 ημέρες μετά τις εκλογές

Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Ο Βλαντιμίρ Πούτιν 42 ημέρες μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ συνεχάρη για την εκλογή του στην Προεδρία, τον Τζο Μπάιντεν.

«Από την πλευρά μου είμαι έτοιμος για συναλλαγές και επαφές μαζί σας», επεσήμανε ο Πούτιν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου. «Ο Πούτιν ευχήθηκε στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο κάθε επιτυχία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν εξαιρετική ευθύνη για την παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα, θα μπορέσουν, παρά τις διαφορές τους, πραγματικά να βοηθήσουν να λύσουν τα πολλά προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος», τονίζεται σε ανακοίνωση.

Όπως αναμενόταν, το εκλεκτορικό σώμα επικύρωσε τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν έναντι του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν την 3η Νοεμβρίου.

Η ψήφος των 55 εκλεκτόρων της Καλιφόρνιας, πολιτείας όπου ο Μπάιντεν επικράτησε με πάνω από το 63% των ψήφων, έφτασε στον Δημοκρατικό για να ξεπεράσει το όριο των 270, συνώνυμο με την επικύρωση της νίκης του από το σώμα. Συνολικά, ο Μπάιντεν αναμένεται να λάβει 306 εκλεκτορικές ψήφους, έναντι 232 του Τραμπ. Όλες οι πολιτείες έχουν κυρώσει τυπικά το αποτέλεσμα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος θα ορκιστεί και θα γίνει ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ την 20ή Ιανουαρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τουρκία: Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών με αντιπροσωπεία της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη για την εκεχειρία στη Γάζα
Ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Ιμπραήμ Καλίν, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του παλαιστινιακού κινήματος για να συζητήσουν την εφαρμογή των επόμενων φάσεων του σχεδίου κατάπαυσης του πυρός
Μέλος της Χαμάς στη Γάζα
ΝΑΤΟ: Ο Ρούτε «μαζεύει» τις συνέπειες της αποχώρησης αμερικανικών στρατευμάτων από τη Ρουμανία – «Αυτό συμβαίνει συνέχεια»
Ο Μαρκ Ρούτε υποβαθμίζει τη σημασία της αμερικανικής απόφασης, την ώρα που οι «υβριδικές επιθέσεις» που αποδίδονται στη Ρωσία πληθαίνουν στην Ανατολική Ευρώπη
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε