Τετάρτη, 1 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ο Πούτιν πάει Ιταλία – Γιατί θα χρειαστεί 11 αεροσκάφη και 50 αυτοκίνητα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία αρχίζει σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος φθάνει στην ιταλική πρωτεύουσα συνοδευόμενος από έντεκα υπουργούς του και πολλούς επιχειρηματιών.

Για την μεταφορά της πολυπληθούς ρωσικής πολιτικής και επιχειρηματικής αντιπροσωπείας χρειάσθηκαν έντεκα αεροσκάφη, ενώ για τις μετακινήσεις της στην Αιώνια Πόλη θα χρησιμοποιηθούν πενήντα αυτοκίνητα.

Ο Πούτιν θα γίνει δεκτός εντός της ημέρας από τον πάπα Φραγκίσκο ενώ αύριο πρόκειται να έχει στην Τεργέστη, εκτεταμένη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα.

Η Ιταλία είναι ο δεύτερος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας στην Ευρώπη

Όπως γράφει η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, αναμένεται να υπογραφούν επτά διμερείς συμφωνίες και να εκτιμηθούν τόσο η εφαρμογή, όσο και τα αποτελέσματα είκοσι εμπορικών συμφωνιών.

Η Ιταλία είναι ο δεύτερος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας στην Ευρώπη. Οι εμπορικές συναλλαγές των δυο χωρών τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν διαρκή αύξηση με το βάρος να πέφτει ιδίως στον ενεργειακό τομέα.

Πέρα από την αυριανή συνάντηση Πούτιν-Λέτα, πρόκειται να οργανωθεί οικονομικό και εμπορικό φόρουμ, με την συμμετοχή εκπροσώπων των μεγαλύτερων επιχειρήσεων Ιταλίας και Ρωσίας.

Στο φόρουμ αυτό αναμένεται να πάρουν μέρος μεταξύ άλλων κορυφαία στελέχη ιταλικών τραπεζών, των Ιταλικών Ταχυδρομείων, της εταιρίας υδρογονανθράκων Eni και της εταιρίας ηλεκτροδότησης Enel. Κάποιες από τις επιχειρήσεις που θα πάρουν μέρος στο φόρουμ αυτό τελούν υπό μερική ή πλήρη αποκρατικοποίηση.

Σχολιαστές επισήμαιναν η συνάντηση του Ρώσου προέδρου με τον Πάπα, μπορεί να επηρεάσει θετικά τις όλες προσπάθειες επαναπροσέγγισης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και του Πατριαρχείου της Μόσχας.

Ο Πούτιν θα συναντηθεί και με τον Ναπολιτάνο καθώς και με τους πρώην πρωθυπουργούς Ρομάνο Πόντι και Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Σήμερα, τέλος, ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρόκειται να συναντηθεί, επίσης, με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και με τους πρώην πρωθυπουργούς Ρομάνο Πρόντι και Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Είναι γνωστό ότι ο ένοικος του Κρεμλίνου και ο Μπερλουσκόνι, συνδέονται με σχέση φιλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιός είναι ο πιο ισχυρός άντρας του κόσμου

Ρώσοι συγγραφείς μποϊκοτάρουν μια μεγάλη λογοτεχνική συνάντηση με τον Πούτιν

Το ένατο ντάν έδωσαν οι Κορεάτες στον Πούτιν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε