Κόσμος

Ο πρόεδρος της Airbus “αποθεώνει” τον Μακρόν

Ο Τομ 'Εντερς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Airbus εξέφρασε την υποστήριξή του στον κεντρώο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της 7ης Μαΐου έναντι της επικεφαλής της ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν, σε επιστολή που αποκαλύφθηκε στο Twitter και επιβεβαιώθηκε από την Airbus.

Στην επιστολή που είναι γραμμένη στα γαλλικά, ο 58χρονος Γερμανός χρησιμοποιεί β΄ενικό απευθυνόμενος στον Μακρόν για να τον διαβεβαιώσει για την “πλήρη στήριξή” του στον δεύτερο γύρο των εκλογών, καθώς και στις βουλευτικές εκλογές που θα ακολουθήσουν τον Ιούνιο, σύμφωνα με το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

“Το πάθος που κατάφερες να προκαλέσεις αξίζει: ενσαρκώνεις με πολύ συγκεκριμένο τρόπο την αλλαγή. Χαίρομαι πρωτίστως για την προτεραιότητα που δίνεις στην Ευρώπη, κυρίως στη γαλλογερμανική σχέση”, αναφέρει ο ‘Εντερς απευθυνόμενος στον πρώην υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας. “Δεν αμφιβάλλω για τη βούλησή σου και την αποφασιστικότητά σου να προχωρήσεις στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται”, προσθέτει πριν υπογράψει απλά ως “Tom”. Η Airbus επιβεβαίωσε στο AFP το κείμενο της επιστολής.

Ο ‘Εντερς που ηγείται της Airbus από τον Ιούνιο του 2012, άφησε να εννοηθεί πρόσφατα ότι ελπίζει να παραμείνει πρόεδρος του ομίλου. Η δεύτερη θητεία του λήγει το 2019.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κομισιόν: Απολύτως απαράδεκτο διαδηλωτές στο Ιράν να συλλαμβάνονται και να σκοτώνονται – Είμαστε έτοιμοι για νέες κυρώσεις
Η Κομισιόν εκθείασε τους «εξαιρετικά γενναίους πολίτες του Ιράν - γυναίκες, άνδρες και νέους ανθρώπους- που διαδηλώνουν για την ελευθερία τους»
Διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης του Ιράν στο Παρίσι
Θρίλερ στην Κύπρο: Αγνοείται ο Ρώσος μεγιστάνας Βλαντισλάβ Μπαουμγκέρτνερ – Έρευνες για τον εντοπισμό του
Η σύλληψή του στο Μινσκ το 2013, αποκορύφωμα της σύγκρουσης της Μόσχας με τη Λευκορωσία για το «καρτέλ» ποτάσας - Σε απόκρημνη περιοχή το τελευταίο σήμα του κινητού του
(AP Photo