Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Ο πρόεδρος του Ισραήλ απάντησε στην Αντζελίνα Τζολί: «Δεν έχει επισκεφθεί ποτέ τη Γάζα»

Ο πρόεδρος του Ισραήλ απάντησε στην Αντζελίνα Τζολί: «Δεν έχει επισκεφθεί ποτέ τη Γάζα»

Την έντονη αντίδραση του προέδρου του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ προκάλεσαν τα όσα υποστήριξε η Αντζελίνα Τζολί για την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα.

Η Αντζελίνα Τζολί τάχθηκε υπέρ της Γάζας λέγοντας ότι το Ισραήλ παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο «βομβαρδίζοντας σκόπιμα παιδιά, γυναίκες, οικογένειες, που στερούνται τροφίμων, φαρμάκων και ανθρωπιστικής βοήθειας».

Ανέφερε ότι όλοι οι μεγάλοι ηγέτες του κόσμου είναι συνένοχοι για τα εγκλήματα στη Γάζα την οποία χαρακτήρισε υπαίθρια φυλακή.

Ο Χέρτσογκ σε συνέντευξή του δεν άφησε αναπάντητα τα όσα είπε η διάσημη ηθοποιός. «Δεν προσφέρει στον ισραηλινό λαό καμία δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Δεν πήγε ποτέ να επισκεφθεί και να δει τα γεγονότα επί τόπου. Με όλον τον σεβασμό, οι άνθρωποι στη Γάζα γνωρίζουν ότι υπάρχει πόλεμος, αλλά δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση που να μην τους επιτρέπει να επιβιώσουν».

Ο πρόεδρος του Ισραήλ ανέφερε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια προς την Γάζα είναι μεγάλη. «Υπάρχει μια μεγάλη δραματική αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, την οποία το Ισραήλ έχει υποστηρίξει αποφασιστικά, σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα Ηνωμένα Έθνη και πολλά άλλα έθνη. Ο λαός της Γάζας μπορεί να μετακινηθεί, ώστε να ξεριζώσουμε αυτό το καθεστώς τρομοκρατίας. Αυτό είναι που ξέρουμε. Η Αντζελίνα Τζολί δεν προσφέρει στον ισραηλινό λαό καμία δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό της λέγοντας αυτά που λέει», ανέφερε συγκεκριμένα.

Η Γάζα είναι μια ιρανική βάση γεμάτη με τρομοκρατία

Στην συνέχεια ο Ισαάκ Χέρτσογκ ανέφερε… «Η Γάζα είναι φυλακή όχι εξαιτίας του Ισραήλ, το Ισραήλ αποσύρθηκε από τη Γάζα μέχρι την τελευταία ίντσα. Η Γάζα είναι μια ιρανική βάση γεμάτη με τρομοκρατία που διακινείται λαθραία με τόνους και τόνους πυρομαχικών – αυτή είναι η τραγωδία που έπληξε τον λαό της Γάζας. Ίσως η έκβαση αυτού του πολέμου να επιτρέψει στον λαό της Γάζας που αξίζει μια αξιοπρεπή και καλή ζωή να την απολαύσει κάτω από ένα διαφορετικό καθεστώς που θα επιτρέψει την πορεία προς την ειρήνη».

Η Τζολί κάνει ανάρτηση στο Instagram, λέγοντας ότι «ενώ ο κόσμος παρακολουθεί και με την ενεργό υποστήριξη πολλών κυβερνήσεων, εκατομμύρια Παλαιστίνιοι πολίτες -παιδιά, γυναίκες, οικογένειες- τιμωρούνται συλλογικά και αποκτηνώνονται, ενώ παράλληλα στερούνται τρόφιμα, φάρμακα και ανθρωπιστική βοήθεια κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου».

Η ανάρτηση της Αντζελίνα Τζολί

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angelina Jolie (@angelinajolie)

Τα όσα υποστήριξε η Αντζελίνα Τζολί προκάλεσαν την αντίδραση του πατέρα της Γιον Βόιτ.

Ο σπουδαίος ηθοποιός Γιον Βόιτ είπε πως είναι πολύ απογοητευμένος που η κόρη του, η Αντζελίνα Τζολί, «όπως και πολλοί άλλοι, δεν έχει κατανόηση της δόξας του Θεού, της αλήθειας του Θεού. Το θέμα εδώ είναι η καταστροφή της ιστορίας της γης του Θεού, της ιερής γης, της γης των Εβραίων

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις