Κόσμος

Ο Ρούτε αποκάλεσε τον Τραμπ «μπαμπά που πρέπει μερικές φορές να χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα»

Το «αστειάκι» που έκανε ο Γενικός Γραμματέας για τον Αμερικανό Πρόεδρο και έγινε viral στα social media

Ένα σχόλιο που έκανε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ για τον Ντόναλντ Τραμπ έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια για τον τρόπο με τον οποίο ο Μαρκ Ρούτε αναφέρεται στον Αμερικανό Πρόεδρο, με το σχετικό βίντεο να έχει γίνει viral στα social media.

Κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν νωρίτερα σήμερα (25.06.2025) στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Χάγη, ο Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι ο «μπαμπάς» Τραμπ πρέπει μερικές φορές να χρησιμοποιεί «σκληρή γλώσσα».

Ειδικότερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος σχολίαζε τον πόλεμο 12 ημερών ανάμεσα στο Ισραήλ και στο Ιράν, παρομοιάζοντας τις δύο χώρες ως «δύο παιδιά που τσακώνονται στην αυλή ενός σχολείου, τα οποία δεν μπορείς να σταματήσεις».

Έπειτα, ο Ντόναλντ Τραμπ πρόσθεσε: «Αφήστε τους να πολεμήσουν για περίπου δύο, τρία λεπτά γιατί μετά είναι πιο εύκολο να τους σταματήσουμε».

Στο σημείο αυτό ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ αστειεύτηκε, αναφερόμενος στον Αμερικανό Πρόεδρο, λέγοντας: «Και μετά ο μπαμπάς [εννοεί τον Τραμπ] πρέπει να χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα για να τους κάνει να σταματήσουν».

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Τραμπ «έπιασε» το σχόλιο του Μαρκ Ρούτε και απάντησε: «Πρέπει να χρησιμοποιείς σκληρή γλώσσα, πού και πού, πρέπει να χρησιμοποιείς μια συγκεκριμένη λέξη».

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε αναφορικά με την συμφωνία για εκεχειρία μεταξύ Ιράν και Ισραήλ είπε ότι αρχικά έγινε μια μικρή παράβαση της εκεχειρίας αλλά τελικά πήραν πίσω τα αεροπλάνα τους (σ.σ. εννοώντας του Ισραηλινούς).

Για το Ιράν τόνισε: «Δεν ξέρω ακριβώς τι είπαν στο Ιράν αλλά αυτή τη στιγμή δεν θα ασχοληθούν με πυρηνικά. Θα ξαναχτίσουμε την σχέση μας άλλωστε μιλάμε εδώ και 4 ημέρες».

Για το μέλλον εκτίμησε ότι μετά από όλα αυτά δύσκολα θα πουν «θα φτιάξουμε μια πυρηνική βόμβα». «Όλοι πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο και πολύ επικίνδυνο να κάνουν κάτι τέτοιο. Είχαμε μια σπουδαία νίκη και ήταν για όλους γιατί αν έκαναν διαφορετικά θα είμασταν στην γωνία και θα τους περιμέναμε».

Για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ αποκαλώντας τον χαιδευτικά Μπι Μπι είπε ότι «Θα πρέπει να είναι περήφανος για τον εαυτό του».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έκτακτη σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών με τον Ντόναλντ Τραμπ πριν από τη συνάντηση στην Αλάσκα
Ο γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς συγκαλεί την Τετάρτη τους Ευρωπαίους ηγέτες, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Ντόναλντ Τραμπ για συντονισμό πριν τις συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το Politico
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
ΗΠΑ: Έκτακτα μέτρα στην Ουάσινγκτον με εντολή Τραμπ – Αναπτύσσει 800 στρατιώτες της Εθνοφρουράς
Ο Τραμπ ανακοινώσε έκτακτα μέτρα στην πρωτεύουσα, για να αποκαταστήσει «τον νόμο και την ασφάλεια», παρά τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν σημαντική μείωση της εγκληματικότητας
Στρατιώτες της αμερικανικής Εθνοφρουράς
Ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε για ταξίδι στη… Ρωσία αντί για την Αλάσκα για την συνάντηση με τον Πούτιν - «Θα του πω, πρέπει να τερματίσεις αυτόν τον πόλεμο»
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος μπέρδεψε τον προορισμό του ενόψει της συνάντησης με τον Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
4