Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ο «στρατός» της Ruth Bader Ginsburg κοντά της ως το τέλος – Έτσι την τίμησαν

Ο «στρατός» της Ruth Bader Ginsburg κοντά της ως το τέλος – Έτσι την τίμησαν

Η δικαστής θρύλος Ruth Bader Ginsburg επέστρεψε σήμερα για τελευταία φορά στο Ανώτατο Δικαστήριο και εκεί την περίμενε ο «στρατός» της.

Πάνω από 100 υπάλληλοι της μοναδικής αυτής γυναίκας που νικήθηκε από τον καρκίνο και έγραψε ιστορία με την δράση της, την περίμεναν παρατεταγμένοι στα σκαλιά του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ. Μια εικόνα μαχαιριά στην καρδιά του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι άνθρωποι αυτοί απέτισαν με τον τρόπο αυτό φόρο τιμής στην σπουδαία αυτή δικαστίνα την ώρα που το φέρετρο με την σορό της κατευθυνόταν στο εσωτερικό του Ανωτάτου Δικαστηρίου όπου έζησε για σχεδόν 30 χρόνια. Και οι άνθρωποι αυτοί εκτός από τους στενούς συγγενείς της γυναίκας αυτής είναι η κληρονομιά που αφήνει εκτός από τα όσα κάνει ως ανώτατη δικαστής. Οι άνθρωποι αυτοί, ξεκίνησαν κοντά της ως νέοι άπειροι δικηγόροι και εξελίχθηκαν αποκτώντας απαράμιλλα νομικά διαπιστευτήρια που θα σηματοδοτήσουν τα βιογραφικά τους για μια ζωή: Υπάλληλος του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο θα τιμήσει την Ruth Bader Ginsburg σε μια ιδιωτική τελετή.

 

Όλοι όσοι δούλεψαν μαζί της δεν έμαθαν μόνο νομικά. Πήραν και μαθήματα ζωής. Ότι μια γυναίκα μπορεί να κατακτήσει τα πάντα αλλά όχι ταυτόχρονα.

Επαινούσε πάντα τον σύζυγό της τον Marty, που ήταν όπως έλεγε «ο μόνος άνδρας που τον ένοιαζε αν είχα μυαλό».

Ήταν πρότυπο όχι μόνο ως νομικός αλλά και στην ζωή. «Μας έμαθε ένα δυο πράγματα για να ζούμε μια καλύτερη ζωή», λέει μια από τους υπαλλήλους που ήταν σήμερα εκεί. Όπως λέει η γυναίκα αυτή της έδωσε κουράγιο και την δυνατότητα να κάνει για λίγο πίσω από τα επαγγελματικά της και την καριέρα της και να είναι περισσότερο παρούσα για τα τρία της παιδιά. 

 

«Στην δουλειά και στον γάμο πρέπει να είσαι και λίγο βαρήκοος», έλεγε συχνά η Ginsburg.

Μια άλλη υπάλληλος περιέγραψε πως αυτή η γυναίκα με τις απίστευτες δυνάμεις την πρώτη φορά που διαγνώστηκε με καρκίνο της τηλεφώνησε και της είπε ότι θα πάει κανονικά στην δουλειά. Και εμφανίστηκε με ένα αστείο πακέτο στο οποίο είχε μέσα την κινητή της μονάδα για να κάνει χημειοθεραπεία.

Και φυσικά εκεί ήταν και η φίλη της δημοσιογράφος Νίνα Τότενμπεργκ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις