Συμβαίνει τώρα:
Κόσμος

Ο Τζέι Ντι Βανς στα σύνορα με το Μεξικό – «Χρειαζόμασταν νέο πρόεδρο και δόξα τω Θεώ τον έχουμε»

«Δεν χρειαζόμασταν νέους νόμους για να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια των συνόρων» συμπλήρωσε για την αποθέωση του Τραμπ ο Βανς

Τα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού για να διατυμπανίσει την ευρείας κλίμακας αντιμεταναστευτική επίθεση που εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ αφότου επέστρεψε στην εξουσία τον Ιανουάριο, επισκέφθηκε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς.

Ο Τζέι Ντι Βανς που καλλιεργεί εικόνα ενθουσιώδους και πιστού στρατιώτη του Ντόναλντ Τραμπ, συνοδευόταν από τον υπουργό Άμυνας, Πιτ Χέγκσεθ, ο οποίος διέταξε την περασμένη εβδομάδα την ανάπτυξη άλλων 3.000 στρατιωτικών κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό.

Οι δύο άνδρες έφθασαν την Τετάρτη (05.03.2025) στο Ιγκλ Πας, σημαντική συνοριακή διέλευση στο Τέξας, και αναμενόταν να επισκεφθούν κέντρο κράτησης μεταναστών και να συμμετάσχουν σε «στρογγυλό τραπέζι» με τοπικούς αξιωματούχους.

«Δεν χρειαζόμασταν νέους νόμους για να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια των συνόρων. Χρειαζόμασταν νέο πρόεδρο και δόξα τω Θεώ, τον έχουμε», είπε χαρακτηριστικά προσερχόμενος ο Τζέι Ντι Βανς.

Διαβεβαίωσε ότι ο αριθμός συλλήψεων παράτυπων μεταναστών γύρω από το Ιγκλ Πας μειώθηκε από τις 1.500 στις 30 την ημέρα, χωρίς να διευκρινίσει σε ποια περίοδο αναφέρεται ούτε με ποια κάνει τη σύγκριση.

Απέδωσε την εξέλιξη σε ποιον άλλον, στον «Πρόεδρο των ΗΠΑ που έδωσε στους επαγγελματίες τα μέσα να κάνουν αυτό που κάνουν τόσο καλά».

 

Η επίσκεψη έγινε την επομένη της ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ ενώπιον της Ολομέλειας του Κογκρέσου όπου υπερασπίστηκε την επίθεση που εξαπέλυσε κι επανήλθε σε αυτή που αποκαλεί πολιτική «ανοικτών συνόρων», που εφάρμοζε κατ’ αυτόν ο προκάτοχός του, Τζο Μπάιντεν.

Ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας διαβεβαίωσε ότι διεξάγει ούτε λίγο ούτε πολύ «τη μεγαλύτερη εκστρατεία καταστολής στην ιστορία ως προς τα σύνορα και τη μετανάστευση», που επέτρεψε να μειωθεί ο αριθμός των παράτυπων διελεύσεων της μεθορίου στο χαμηλότερο επίπεδο στην ιστορία, όπως υποστήριξε.

Το αντιμεταναστευτικό παραλήρημα Τραμπ

Τον Φεβρουάριο ο αριθμός των διελεύσεων ήταν «ο χαμηλότερος που καταγράφτηκε ποτέ» από την ομοσπονδιακή υπηρεσία φύλαξης των συνόρων, σύμφωνα με αυτή την τελευταία.

Είχε αρχίσει ήδη να μειώνεται δραστικά την τελευταία χρονιά της θητείας του προέδρου Μπάιντεν.

«Ο Τζο Μπάιντεν δεν είχε περιοριστεί να ανοίξει τα σύνορά μας, έφερνε αεροπορικώς παράνομους αλλοδαπούς για να κατακλύσουν τα σχολεία μας, τα νοσοκομεία μας και τις κοινότητές μας σε όλη τη χώρα», υποστήριξε ο Πρόεδρος Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικάνος υποσχέθηκε πως θα διεξαγάγει «πόλεμο» εναντίον μεξικανικών καρτέλ των ναρκωτικών που «δολοφονούν, βιάζουν, βασανίζουν» και «ασκούν απόλυτο έλεγχο» σε τομείς της γειτονικής χώρας.

«Ολόκληρες πόλεις όπως η Ορόρα, στο Κολοράντο, και η Σπρίνγκφιλντ, στο Οχάιο, έχουν γονατίσει από το βάρος της κατοχής μεταναστών και της διαφθοράς», πέταξε ο αρχηγός του κράτους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μετατρέψει αυτές τις δυο πόλεις σε εμβλήματα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του, που εξήγγειλε, με γερές δόσεις παραπληροφόρησης, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Ισχυρίστηκε, ψευδώς, πως η Ορόρα ελέγχεται από συμμορίες, έπειτα από βίντεο που κατέγραφε εισβολή ενόπλων σε διαμερίσματα ακινήτου. Αψηφώντας τις διαψεύσεις του δημάρχου – Ρεπουμπλικάνου μάλιστα -, που είχε εξηγήσει πως επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό.

Ακόμη, ο Τραμπ αναπαρήγαγε την απίθανη φήμη πως Αϊτινοί «τρώνε γάτες και σκύλους» στη Σπρίνγκφιλντ. Η εκστρατεία παραληρηματικής παραπληροφόρησης για τη Σπρίνγκφιλντ κράτησε για καιρό, παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις των τοπικών αρχών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκαριστικές στιγμές σε τσίρκο στη Βραζιλία - Γυναίκα ακροβάτης που κρεμόνταν από τα μαλλιά της έπεσε στο κενό
Ο υπεύθυνος του τσίρκου Circo Robatiny στο οποίο εργαζόταν η ακροβάτης έριξε τις ευθύνες για το περιστατικό της πτώσης στην Ντίας και όχι σε βλάβη του εξοπλισμού
Ακροβάτης πέφτει στο κενό
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια έφτασαν στην Βρετανία – Την Τετάρτη θα συναντηθούν με τον Κάρολο
Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ έχει προσκληθεί από τον βασιλιά Κάρολο και, όπως ορίζει το πρωτόκολλο για κάθε επίσημη κρατική επίσκεψη, θα φιλοξενηθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ
Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ στο ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια της Disneyland – Αποκλειστικό μήνυμα και προσωπικές αναμνήσεις
Στο τρέιλερ, ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρεται στο Space Mountain, το οποίο, όπως λέει, ήταν ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια στο πάρκο ενώ η Μέγκαν Μαρκλ προσθέτει: «Εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα σου»
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι