Κόσμος

Ο Τζο Μπάιντεν είπε στον Μπαράκ Ομπάμα ότι θα είναι πάλι υποψήφιος το 2024 όταν θα είναι 82 ετών

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει νέα θητεία στις προεδρικές εκλογές του 2024 εξέφρασε ο Τζο Μπάιντεν στον Μπαράκ Ομπάμα. «Ο Μπάιντεν θέλει να θέσει υποψηφιότητα και ξεκάθαρα ενημερώνει όλους», αναφέρουν πηγές του Λευκού Οίκου στην αμερικανική ιστοσελίδα The Hill.

Σύμφωνα με το The Hill, ο Τζο Μπάιντεν εκμυστηρεύτηκε στον Μπαράκ Ομπάμα ότι σχεδιάζει να είναι υποψήφιος για επανεκλογή το 2024. Η παραδοχή στον Ομπάμα είναι η τελευταία ένδειξη ότι ο Μπάιντεν είναι πιθανό να είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία, κάτι για το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος έχει μιλήσει δημόσια.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες τον περασμένο μήνα, ο 79χρονος Μπάιντεν είπε στους δημοσιογράφους ότι θα ήταν «πολύ τυχερός» να κατέβαινε και πάλι απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, αντίπαλό του στις εκλογές του 2020.

Τζο Μπάιντεν: Θέλει το «2 στα 2» με τον Ντόναλντ Τραμπ  

«Ο Μπάιντεν θέλει να θέσει υποψηφιότητα και ξεκάθαρα ενημερώνει όλους», είπε μία από τις δύο πηγές που γνωρίζουν τις συνομιλίες μεταξύ Ομπάμα και Μπάιντεν.

Η πηγή, είπε, επίσης, ότι ο Μπάιντεν, παρά την παραπαίουσα δημοφιλία του, παραμένει ο πιο πιθανός υποψήφιος των Δημοκρατικών να νικήσει τον Τραμπ.

«Θεωρεί ότι είναι ο μόνος που μπορεί να νικήσει τον Τραμπ. Δεν νομίζω ότι πιστεύει ότι υπάρχει κανένας στο Δημοκρατικό κόμμα που μπορεί να νικήσει τον Τραμπ και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος», είπε η πηγή που γνωρίζει τις συνομιλίες Ομπάμα – Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν και ο Ομπάμα γευμάτισαν μαζί νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά δεν είναι σαφές πότε ακριβώς συζήτησαν οι δυο τους για το 2024.

Ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασε τις συνομιλίες μεταξύ Μπάιντεν και Ομπάμα. 

Πέρα από τα χαμηλά ποσοστά αποδοχής, είναι η ηλικία του Μπάιντεν που έχει τροφοδοτήσει ερωτηματικά για το μέλλον του.

Ο Μπάιντεν, 79 ετών, ήταν ο γηραιότερος πρόεδρος που ανέλαβε τα καθήκοντά του και θα είναι 82 χρόνων στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
Το «εμπόδιο» της τελευταίας στιγμής στη συμφωνία Ουκρανίας - ΗΠΑ για τα ορυκτά - Τι απαιτεί η Ουάσιγκτον
Οι ΗΠΑ απαιτούν την υπογραφή 2 εγγράφων, τα οποία κατά την άποψη της Ουκρανίας χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία, αλλά η Ουάσινγκτον επιμένει ότι η ουκρανική πλευρά πρέπει να τα υπογράψει σήμερα
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βατικανό