Κόσμος

Ο Τζο Μπάιντεν είπε στον Μπαράκ Ομπάμα ότι θα είναι πάλι υποψήφιος το 2024 όταν θα είναι 82 ετών

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει νέα θητεία στις προεδρικές εκλογές του 2024 εξέφρασε ο Τζο Μπάιντεν στον Μπαράκ Ομπάμα. «Ο Μπάιντεν θέλει να θέσει υποψηφιότητα και ξεκάθαρα ενημερώνει όλους», αναφέρουν πηγές του Λευκού Οίκου στην αμερικανική ιστοσελίδα The Hill.

Σύμφωνα με το The Hill, ο Τζο Μπάιντεν εκμυστηρεύτηκε στον Μπαράκ Ομπάμα ότι σχεδιάζει να είναι υποψήφιος για επανεκλογή το 2024. Η παραδοχή στον Ομπάμα είναι η τελευταία ένδειξη ότι ο Μπάιντεν είναι πιθανό να είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία, κάτι για το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος έχει μιλήσει δημόσια.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες τον περασμένο μήνα, ο 79χρονος Μπάιντεν είπε στους δημοσιογράφους ότι θα ήταν «πολύ τυχερός» να κατέβαινε και πάλι απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, αντίπαλό του στις εκλογές του 2020.

Τζο Μπάιντεν: Θέλει το «2 στα 2» με τον Ντόναλντ Τραμπ  

«Ο Μπάιντεν θέλει να θέσει υποψηφιότητα και ξεκάθαρα ενημερώνει όλους», είπε μία από τις δύο πηγές που γνωρίζουν τις συνομιλίες μεταξύ Ομπάμα και Μπάιντεν.

Η πηγή, είπε, επίσης, ότι ο Μπάιντεν, παρά την παραπαίουσα δημοφιλία του, παραμένει ο πιο πιθανός υποψήφιος των Δημοκρατικών να νικήσει τον Τραμπ.

«Θεωρεί ότι είναι ο μόνος που μπορεί να νικήσει τον Τραμπ. Δεν νομίζω ότι πιστεύει ότι υπάρχει κανένας στο Δημοκρατικό κόμμα που μπορεί να νικήσει τον Τραμπ και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος», είπε η πηγή που γνωρίζει τις συνομιλίες Ομπάμα – Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν και ο Ομπάμα γευμάτισαν μαζί νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά δεν είναι σαφές πότε ακριβώς συζήτησαν οι δυο τους για το 2024.

Ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασε τις συνομιλίες μεταξύ Μπάιντεν και Ομπάμα. 

Πέρα από τα χαμηλά ποσοστά αποδοχής, είναι η ηλικία του Μπάιντεν που έχει τροφοδοτήσει ερωτηματικά για το μέλλον του.

Ο Μπάιντεν, 79 ετών, ήταν ο γηραιότερος πρόεδρος που ανέλαβε τα καθήκοντά του και θα είναι 82 χρόνων στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρωσία: Στελέχη ρωσικής βιομηχανίας όπλων σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου στο Νταγκεστάν – Βίντεο με τη στιγμή της συντριβής
Τέσσερα υψηλόβαθμα στελέχη ρωσικού εργοστασίου οπλικών συστημάτων που βρίσκεται υπό κυρώσεις της ΕΕ σκοτώθηκαν όταν ελικόπτερο τύπου Ka-226 συνετρίβη στο Νταγκεστάν
Εικόνες από την συντριβή του ελικοπτέρου στο Νταγκεστάν
Η Βρετανία στέλνει ομάδα της RAF στο Βέλγιο για να αναχαιτίσει drones «φαντάσματα»
Το Λονδίνο αποστέλλει εξειδικευμένη μονάδα της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) στο Βέλγιο, προκειμένου να βοηθήσει τις βελγικές αρχές να αντιμετωπίσουν μια σειρά από ύποπτες πτήσεις drones
Πινακίδα απαγόρευσης για drones κοντά στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
Εκθαμβωτική η Κέιτ Μίντλετον πλάι στον γιό της, πρίγκιπα Τζορτζ, και τον βασιλιά Κάρολο στην Τελετή Μνήμης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, εμφανίστηκε με μια εντυπωσιακή μαύρη τουαλέτα με φαρδύ λευκό γιακά του οίκου Alessandra Rich, ενώ φόρεσε σκουλαρίκια που ανήκαν κάποτε στη βασίλισσα Ελισάβετ
Ο πρίγκιπας Τζόρτζ, η Κέιτ Μίντλετον και ο βασιλιάς Κάρολος
Παγιδεύουν νέους Ινδούς με ψεύτικες δουλειές στη Ρωσία και τους στέλνουν στο μέτωπο στην Ουκρανία
Νέοι Ινδοί από φτωχές οικογένειες δελεάζονται με «καλές δουλειές» στη Ρωσία και στην πορεία καταλήγουν με το ζόρι στον ρωσικό στρατό, στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία, παρά τις επίσημες διαψεύσεις της Μόσχας
Ρώσοι στρατεύσιμοι αναχωρούν για τα στρατόπεδά τους