Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ο Τζο Μπάιντεν προηγείται για τις προκριματικές των Δημοκρατικών στην Αϊόβα!

Μπάιντεν
U.S. Democratic presidential candidate and former Vice President Joe Biden - (Reuters)

Ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με ποσοστό 24% σύμφωνα με δημοσκόπηση για τις προκριματικές του Δημοκρατικού Κόμματος στην Αϊόβα των ΗΠΑ.

Ωστόσο, το προβάδισμα του Τζο Μπάιντεν είναι μικρότερο από αυτό που είχε σε πρόσφατες παναμερικανικές δημοσκοπήσεις, ακόμη κι αν μόλις πέντε από τους 23 προεδρικούς υποψηφίους των Δημοκρατικών έχουν υποστήριξη άνω του 5%.

Μία νέα δημοσκόπηση (CNN/ Des Moines Register/ Mediacom) που πραγματοποιήθηκε από την Selzer and Co., δείχνει ότι ο Μπάιντεν προηγείται τόσο μεταξύ των υποψηφίων που σχεδιάζουν να συμμετέχουν στους προκριματικούς με τον παραδοσιακό τρόπο ή μέσω μιας νέας ψηφιακής διαδικασίας.

Συνολικά, το 24% δηλώνει την προτίμησή του στο πρόσωπο του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, ενώ ποσοστό 16% εξασφαλίζει ο ανεξάρτητος Γερουσιαστής από το Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς, ποσοστό 15% η Γερουσιαστής των Δημοκρατικών από την Μασαχουσέτη Ελίζαμπεθ Γουόρεν, ενώ ποσοστό 14% στις προτιμήσεις συγκεντρώνει ο Πέτε Μπάτιγκιεγκ, δήμαρχος του Σάουθ Μπεντ στην Ιντιάνα.

Ποσοστό 7% καταγράφει η Γερουσιαστής των Δημοκρατικών Καμάλα Χάρις από την Καλιφόρνια.

Μπάιντεν – Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει προγραμματίσει να βρίσκεται αύριο, Τρίτη (11.6.2019) στην ίδια αμερικανική πολιτεία για να λάβει μέρος σε μία ιδιωτική προεκλογική εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων.

Πίσω από τους πέντε υποψηφίους που καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις, η υποστήριξη επί τη βάσει των προτιμήσεων μειώνεται δραματικά.

Δύο υποψήφιοι, το πρώην μέλος του Κογκρέσου από το Τέξας Μπέτο Ο’Ρουρκ και η Γερουσιαστής των Δημοκρατικών από τη Μινεσότα Έϊμι Κλόμπουτσαρ έχουν ποσοστό 2%, ενώ τα ποσοστά των υπόλοιπων προεδρικών υποψηφίων καταγράφονται στο 1% ή λιγότερο.

Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του CNN και την Des Moines Register από τότε που η τοπική επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος στην Αϊόβα πρότεινε τους νέους κανόνες για την διεξαγωγή ψηφιακής ψηφοφορίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις