Κόσμος

Ο Τζον Μπόλτον επικρίνει τον Τραμπ για την απόσυρση αμερικανών στρατιωτών από τη Γερμανία

Ο Τζον Μπόλτον, ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019, επέκρινε έντονα την προγραμματισμένη απόσυρση αμερικανών στρατιωτών από τη Γερμανία.

«Λείπει η στρατηγική συλλογιστική. Μια απόσυρση κοστίζει χρήματα και χρόνο και πρέπει κανείς να αναρωτηθεί γιατί κάποιος πρέπει να στείλει τα στρατεύματα κάπου αλλού όταν είναι πραγματικά απολύτως ευτυχισμένα και ικανοποιημένοι εκεί που βρίσκονται… Επίσης, η απόφαση αυτή στέλνει ακριβώς το λάθος σήμα στη Μόσχα», είπε σε συνέντευξη του στην «Handelsblatt».

Σε περιπτωση που ο Τραμπ εκλεγεί για δεύτερη θητεία, ο Μπόλτον δεν αποκλείει την αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από το ΝΑΤΟ. «Μέχρι στιγμής, οι Ρεπουμπλικανοί κατάφεραν να τον εμποδίσουν να το κάνει, αλλά εάν επανεκλεγεί, αυτά τα εμπόδια θα μπορούσαν να αρθούν. Ποιος ξέρει τι θα κάνει σε μια δεύτερη θητεία του;», αναρωτήθηκε.

Click4more: Επιχείρηση «Ειρήνη»: Η Γερμανική φρεγάτα «Αμβούργο» αναλαμβάνει τη διοίκηση

Ο Μπόλτον συνέστησε στην Ευρώπη να συνεργαστεί στενότερα με το Κογκρέσο των ΗΠΑ σε περίπτωση επανεκλογής του Ντόναλντ Ταμπ. «Εάν υπάρξει αποχώρηση από το ΝΑΤΟ ή περαιτέρω σημαντική απόσυρση στρατευμάτων από την Ευρώπη, θα μπορούσε να υπάρξει ισχυρή αντίσταση τόσο από τους Δημοκρατικούς όσο και από τους Ρεπουμπλικάνους (στο Κογκρέσο). Το να επαναπαύεται κανείς ότι θα επικρατήσει στον Λευκό Οίκο η κοινή λογική δεν θα ήταν η καλύτερη στρατηγική», όπως τόνισε.

Ερωτηθείς εάν ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν θα ήταν καλύτερος πρόεδρος, είπε: «Την επόμενη μέρα των εκλογών, θα είμαι πολύ δυστυχισμένος ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει, για διαφορετικούς λόγους. Επίσης, δεν έχω ιδέα ποιά θα είναι η πολιτική του Μπάιντεν έναντι της Κίνας. Κάθεται στο υπόγειο του σπιτιού του και δεν βγαίνει έξω πολύ συχνά. Αν κερδίσει και δεν ξέρει ακριβώς τι να κάνει, θα αντικαταστήσουμε μόνο ένα πρόβλημα με ένα νέο».

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται επί του παρόντος στις δημοσκοπήσεις πίσω από τον Μπάιντεν. Ωστόσο, ο Μπόλτον δεν πιστεύει ότι έχουν κριθεί όλα. «Δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάτε την ικανότητα του Δημοκρατικού Κόμματος να χάνει τις εκλογές. Υπολείπονται ακόμη σχεδόν 100 ημέρες μέχρι τις εκλογές. Είναι μια αιωνιότητα Στην αμερικανική πολιτική ισοδυναμεί με μια αιωνιότητα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξέφυγε η Ζαχάροβα: Κατηγορεί Μακρόν, Σολτς και Μερτς για χρήση ναρκωτικών – «Εξαρτημένοι, ακατάλληλοι να κυβερνήσουν»
«Πήραν μία ανάσα ανακούφισης, τόσο μεγάλη που ξέχασαν να τακτοποιήσουν τα σύνεργά τους», γράφει σε ανάρτησή της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάθονται μαζί στο βαγόνι του ειδικού τρένου για το Κίεβο 4
Ουσιαστική πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις Κίνας και ΗΠΑ στην Ελβετία «βλέπει» ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
Ο Σκοτ Μπέσεντ είπε επίσης ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την πρόοδο των συνομιλιών με την Κίνα για το εμπόριο Πεκίνου - Ουάσινγκτον
Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Scott Bessent 1
Η Βρετανία περιορίζει τις βίζες εργασίας μόνο σε πτυχιούχους – Πιέσεις σε Στάρμερ από την άνοδο του ξενοφοβικού Φάρατζ
Οι Βρετανοί εργοδότες εκφράζουν ανησυχίες για τα σχέδια αυστηροποίησης των κανόνων για τους αλλοδαπούς εργαζομένους, λέγοντας ότι είναι απαραίτητοι για την κάλυψη των κενών στην αγορά εργασίας
Πλατεία του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο, με φόντο τον Πύργο της Ελισάβετ, όπου στεγάζεται η καμπάνα του Μπιγκ Μπεν