Κόσμος

Ο βασιλιάς Κάρολος «έσπασε» το πρωτόκολλο μετά από 4 αιώνες – Ο χαιρετισμός με φιλί στο μάγουλο με την Κέιτ Μίντλετον

Είναι ο πρώτος βρετανός μονάρχης εδώ και σχεδόν τέσσερις αιώνες που παρέστη σε Καθολική κηδεία

Μια παράδοση αιώνων «έσπασε» ο βασιλιάς Κάρολος στην κηδεία της Δούκισσας του Κεντ- έγινε σήμερα (16.09.2025) ο πρώτος βρετανός μονάρχης εδώ και σχεδόν τέσσερις αιώνες που παρέστη σε Καθολική κηδεία, όταν μαζί με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας έδωσε το παρών στη νεκρώσιμη ακολουθία.  

Ως Υπέρτατος Κυβερνήτης της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Αγγλίας, ο βασιλιάς Κάρολος παραμέρισε το πρωτόκολλο για να παραστεί στην κηδεία της δούκισσας του Κεντ στον καθεδρικό ναό του Ουέστμινστερ χωροστατούντος του καρδιναλίου Βίνσεντ Νίκολς, πνευματικού ηγέτη των Καθολικών σε Αγγλία και Ουαλία.

Η δούκισσα Αικατερίνη (Κάθριν Γουόρσλεϊ), η οποία έγινε μέλος της βασιλικής οικογένειας το 1961 όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Εδουάρδο, δούκα του Κεντ, έφυγε από τη ζωή στις 4 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 92 ετών.

Η σχέση της με το εμβληματικό τουρνουά τένις του Γουίμπλεντον θα μείνει αλησμόνητη, αφού από το 1969 συμμετείχε στην απονομή τροπαίων.

Βασιλιάς Κάρολος και πρίγκιπας Γουίλιαμ
Βασιλιάς Κάρολος και πρίγκιπας Γουίλιαμ / REUTERS/ Toby Melville

Ήταν επίσης γνωστή για τη μεταστροφή της στον Ρωμαιοκαθολικισμό το 1994 – το πρώτο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας μετά τον βασιλιά Κάρολο Β’ το 1685.

Η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας στην κηδεία της δούκισσας του Κεντ
Η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας στην κηδεία της δούκισσας του Κεντ / REUTERS/ Toby Melville

Στην τελετή παρευρέθησαν επίσης ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον. Μάλιστα, ο φακός του Reuters κατέγραψε τη στιγμή του ένθερμου χαιρετισμού της Μίντλετον με τον πεθερό της, βασιλιά Κάρολο.

Bασιλιάς Κάρολος και Κέιτ Μίντλεντον
Bασιλιάς Κάρολος και Κέιτ Μίντλεντον / REUTERS/ Toby Melville

Η βασίλισσα Καμίλα απουσίαζε καθώς αναρρώνει από οξεία ιγμορίτιδα.

Το φέρετρο θα μεταφερθεί στο βασιλικό κοιμητήριο Φρόγκμορ, κοντά στο κάστρο του Ουίνδσορ όπου όλα είναι έτοιμα για την υποδοχή του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλί Χαμενεΐ δεν ήθελε για διάδοχό του τον Μοτζταμπά γιατί δεν τον θεωρούσε έξυπνο και κατάλληλο για ηγέτη - Τι γνώριζε ο Τραμπ
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CBS, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ενημερωθεί σχετικά από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών
Ο πατέρας και ο γιος Χαμενεΐ
Η σπάνια φωτογραφία που μοιράστηκε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα για την ημέρα της μητέρας
Στην ανάρτησή ο Γουίλιαμ έγραψε: «Θυμάμαι τη μητέρα μου, σήμερα και κάθε μέρα, σκέφτομαι όλους όσους θυμούνται σήμερα κάποιον που αγαπούν, καλή Ημέρα της Μητέρας»
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα
Αραγτσί: Άριστη η υγεία του Μοτζταμπά Χαμενεΐ – Κλειστά μόνο για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους τα Στενά του Ορμούζ
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ απείλησε πως αν χτυπηθούν οι ενεργειακές εγκαταστάσεις του Ιράν, τότε η Τεχεράνη θα πλήξει αμερικανικές εταιρείες στην περιοχή
Αμπάς Αραγτσί 8
Βαγδάτη: Η στιγμή της επίθεσης με drone στην αμερικανική – στρατιωτική βάση «Victory»
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ιρανική ομάδα Κατάιμπ Χεζμπολάχ - Αυτή είναι και η πρώτη φορά που η οργάνωση χρησιμοποίησε με επιτυχία drone, παρακάμπτοντας τα αμερικανικά συστήματα άμυνας
Βαγδάτη: Η στιγμή της επίθεσης με drone στην αμερικανική – στρατιωτική βάση «Victory»