Κυριακή, 21 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο βασιλιάς Κάρολος συγκινημένος στην πρώτη επίσημη εμφάνιση – «Δάκρυζα από τα μηνύματα συμπαράστασης»

Ο βασιλιάς Κάρολος συγκινημένος στην πρώτη επίσημη εμφάνιση – «Δάκρυζα από τα μηνύματα συμπαράστασης»
Reuters

Ο βασιλιάς Κάρολος «συγκινήθηκε μέχρι δακρύων» από τα μηνύματα συμπαράστασης που έλαβε αφότου έγινε γνωστή η ασθένειά του. Ο Βρετανός μονάρχης δέχτηκε σε ακρόαση τον πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ, στην πρώτη επίσημη εμφάνιση αφότου διαγνώστηκε με καρκίνο.

Στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ, ο βασιλιάς Κάρολος αποκάλυψε ότι συγκινήθηκε τόσο από τα μηνύματα συμπαράστασης που έλαβε έπειτα από τη διάγνωσή του με καρκίνο, που ξέσπασε σε δάκρυα.

Τα ανάκτορα ανακοίνωσαν στις αρχές αυτού του μήνα ότι ο 75χρονος Κάρολος πάσχει από καρκίνο, λιγότερους από 18 μήνες αφότου ανέβηκε στον θρόνο.

«Έλαβα τόσα πολλά θαυμάσια μηνύματα και κάρτες (…) τις περισσότερες φορές δάκρυζα» είπε ο Κάρολος στην εβδομαδιαία ακρόαση που παραχωρεί στον πρωθυπουργό.

«Όλοι σας συμπαραστέκονται», απάντησε ο Σούνακ.

Δείτε το βίντεο της «The Telegraph»: 

Οι ακροάσεις αυτές γίνονται κατ’ ιδίαν, ωστόσο μερικές φορές έχει επιτραπεί στις κάμερες να τραβήξουν πλάνα από την αρχή της συνάντησης. Η σημερινή (σ.σ. 21.02.2024) ήταν η πρώτη επίσημη ακρόαση του Καρόλου με τον Σούνακ αφότου αποκαλύφθηκε ότι ο βασιλιάς πάσχει από αδιευκρίνιστη μορφή καρκίνου. Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ διαβεβαίωσαν ότι ο βασιλιάς θα συνεχίσει να ασκεί τα επίσημα καθήκοντά του, όσο θα υποβάλλεται σε θεραπεία.

Ο Σούνακ ξεκίνησε τη συνομιλία λέγοντας στον 75χρονο βασιλιά ότι είναι θαυμάσιο που τον βλέπει να δείχνει τόσο καλά.

«Όλα γίνονται με καθρέφτες», αστειεύτηκε ο Κάρολος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις