Κόσμος

Ο Ζελένσκι ζητά «σαφή απάντηση» από τη Ρωσία για νέα εκεχειρία

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι η Μόσχα θα «αναλύσει» την πρόταση του Κιέβου

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως θέλει μια «σαφή απάντηση» από τη Ρωσία όσον αφορά την πρότασή του περί νέας εκεχειρίας στις επιθέσεις με drones και πυραύλων σε πολιτικές υποδομές.

«Η Ουκρανία διατηρεί την πρόταση να μην πλήττονται πολιτικές υποδομές. Και περιμένουμε μια σαφή απάντηση από τη Ρωσία. Είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα το επιτύχουμε αυτό», ανέφερε o Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι η Μόσχα θα «αναλύσει» την πρόταση του Κιέβου.

Ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι οι συνομιλίες που θα έχει η ουκρανική αντιπροσωπεία αυτήν την εβδομάδα στο Λονδίνο με Ευρωπαίους και Αμερικανούς αξιωματούχους έχουν έναν βασικό στόχο: «να πιέσουν για μια εκεχειρία άνευ όρων».

«Αυτή θα πρέπει να είναι η αφετηρία», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κλειστός ο εναέριος χώρος της Ισπανίας για αμερικανικά αεροσκάφη που συμμετέχουν σε επιθέσεις στο Ιράν
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ είναι ένας από τους πλέον ένθερμους επικριτές των αμερικαοϊσραηλινών πληγμάτων στο Ιράν, χαρακτηρίζοντάς τα απερίσκεπτα και παράνομα
A cargo ship is anchored near the port of Algeciras at sunset, behind the flags of the United States and Spain on a roundabout near the jointly operated naval base in Rota, in the province of Cadiz, Spain March 15, 2026. REUTERS/Nacho Doce
Πώς το Ιράν κερδίζει δισεκατομμύρια από τον πόλεμο του Τραμπ – Αποκαλυπτικά νούμερα
Ενώ οι πετρελαιο - μοναρχίες του Κόλπου αιμορραγούν, η Τεχεράνη βρίσκει τρόπους να βγάζει λεφτά εν μέσω σύγκρουσης - Η Κίνα, οι «σκιώδεις» εξαγωγές και ο ρόλος των Φρουρών της Επανάστασης
Τάνκερ στο Στενό του Ορμούζ
Κανονικά η Τελετή Αφής για το Άγιο Φως, αποφάσισε το Ισραήλ - «Με συμβολικό και περιορισμένο χαρακτήρα»
«Λόγω της περίπλοκης κατάστασης ασφαλείας που επικρατεί στο πλαίσιο της επιχείρησης «Roaring Lion», οι τελετές, συμπεριλαμβανομένης της Αφής του Αγίου Φωτός θα πραγματοποιηθούν με συμβολικό και περιορισμένο χαρακτήρα»
Τελετή Αφής για το Άγιο Φως