Κόσμος

Οι Guns N’ Roses πωλούν T-shirts «Live N’ Let Die With COVID 45» για καλό σκοπό

Πρόσφατα, η μεγάλη επιτυχία των Guns N ‘Roses «Live N’ Let Die» αντηχούσε, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ περιόδευε σε ένα εργοστάσιο στην Αριζόνα που παράγει μάσκες προσώπου πολλαπλών χρήσεων N95 για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Λίγο αργότερα, ο υπουργός Οικονομικών, Στιβ Μανούσιν και ο αρχηγός του hard rock συγκροτήματος Axl Rose «κονταροχτυπήθηκαν» στο Twitter.

Τώρα, οι Guns N ‘Roses -που διασκεύασαν το τραγούδι των Wings το 1991 για άλμπουμ τους «Use Your Illusion I»- πωλούν T-shirt που αναγράφουν με κεφαλαία γράμματα «Live N’ Let Die With COVID 45»

Το t-shirt είναι η απάντηση της μπάντας στην άρνηση του Ντόλαντ Τραμπ να φορά προστατευτικές μάσκες προσώπου καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, ακόμη και όταν επισκέφθηκε το εργοστάσιο της Honeywell την περασμένη εβδομάδα που κατασκευάζει εξοπλισμό ασφαλείας N-95.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι εργαζόμενοι επέλεξαν το «Live N’ Let Die» των Guns N’ Roses για να ακούγεται από τα ηχεία του εργοστασίου και να καλύψει την ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ.

Το περιστατικό δεν πέρασε απαρατήρητο από τη μπάντα που τώρα διαθέτει τα t-shirts προς πώληση με τα έσοδα να δωρίζονται στη Musicares, η οποία «παρέχει ένα δίχτυ ασφαλείας έκτακτης βοήθειας σε μουσικούς σε περιόδους ανάγκης».

Το t-shirt που εμπνεύστηκε το hard rock συγκρότημα με έδρα το Λος Άντζελες, τιμά με αστείο τρόπο το περιστατικό που έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Με αφορμή την παρουσίαση των t-shirts στο Twitter, πολλοί θαυμαστές φάνηκαν να μην εντυπωσιάστηκαν με το εγχείρημα της μπάντας, εκφράζοντας την αποδοκιμασία τους και κατηγορώντας τους GNR ότι χρησιμοποιούν τον κορονοϊό για να αποκομίσουν κέρδη. Προφανώς δεν κατάλαβαν ότι το 100% των εσόδων θα διατεθεί στη Musicares, οργάνωση της Εθνικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ.

Κάποιοι άλλοι θαυμαστές ήταν πιο υποστηρικτικοί και εξέφρασαν ενθουσιασμό για τα t-shirts.

«Σεβασμό στο συγκρότημα που έχει τη λογική, την κοινή λογική και την ανδρεία να φωνάζει τι θανατηφόρος εφιάλτης είναι η κυβέρνηση Τραμπ» έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Η ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία «είναι κοντά» – Ξεκίνησε η συνάντηση με τον Ζελένσκι στο Νταβός
«Πολλοί άνθρωποι σκοτώνονται. Πρέπει να το τελειώσουμε», τόνισε - Κούσνερ και Γοιυίτκοφ θα μεταβούν στη Μόσχα και θα γίνουν δεκτοί από τον Πούτιν
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο  Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός
Ανανεώθηκε πριν 2 λεπτά
Νέο σιδηροδρομικό ατύχημα στην Ισπανία: Σύγκρουση τρένου με γερανό στην Καρθαγένη - Αρκετοί τραυματίες
Τα αίτια της σύγκρουσης παραμένουν άγνωστα, ενώ οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο γερανός βρέθηκε πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή
Τρένο
Ανανεώθηκε πριν 19 λεπτά
10
«Το ΝΑΤΟ πρέπει να ενισχύσει την ασφάλεια της Γροιλανδίας» λέει ο Ρούτε - «Δεν μπορεί να διαπραγματεύεται εκ μέρους της Δανίας» λέει η Κοπεγχάγη
«Η θέση της Δανίας και της Γροιλανδίας είναι ίδιες και καμία διαπραγμάτευση δεν έγινε χθες με το ΝΑΤΟ αναφορικά με το ζήτημα της κυριαρχίας μας»
Στρατιωτικές δυνάμεις του NATO σε άσκηση στη Γροιλανδία το 2022
Ο Τζάρεντ Κούσνερ παρουσίασε το «master plan» 25 δισ. δολαρίων για τη Γάζα: Ουρανοξύστες και πόλη σαν Ντουμπάι
Ανάπτυξη σε τέσσερις φάσεις με κατοικίες, τουριστικές ζώνες και data centers - Το χρονοδιάγραμμα παρουσίασε ο γαμπρός του Τραμπ - «Υπάρχει ένα master plan, θα το εφαρμόσουμε σταδιακά στη Μέση Ανατολή»
Ο Κούσνερ παρουσίασε τη «Νέα Γάζα»
Ανανεώθηκε πριν 5 λεπτά
Στιβ Γουίτκοφ: «Μόνο ένα θέμα μένει» για να υπάρξει συμφωνία για την Ουκρανία – Νέα συνάντηση με Πούτιν το μεσημέρι
«Δεν θα θέλαμε να σχολιάσουμε την τρέχουσα κατάσταση των διαπραγματεύσεων, κυρίως ενόψει της άφιξης του Γουίτκοφ στη Μόσχα και της συνάντησής του με τον Πούτιν»
FILE - President Donald Trump, right, shakes the hand of Russia's President Vladimir Putin during a joint press conference at Joint Base Elmendorf-Richardson, Alaska, Aug. 15, 2025. (AP Photo/Jae C. Hong, File)