Κόσμος

Οι IDF βομβάρδισαν «τρομοκράτες της Χαμάς» μέσα σε εγκαταλελειμμένο νοσοκομείο στη Γάζα

«Το κτίριο που επλήγη δεν είχε χρησιμοποιηθεί βασικά ως νοσοκομείο για περισσότερο από έναν χρόνο», υποστήριξε το Ισραήλ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσε απόψε (21.03.2025) ότι έπληξαν «τρομοκράτες της Χαμάς» μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο νοσοκομείο στη Γάζα. Προηγήθηκαν κατηγορίες της Άγκυρας ότι το Ισραήλ κατέστρεψε νοσοκομείο που κατασκεύασε η Τουρκία στη Λωρίδα της Γάζας.

«Νωρίτερα (σήμερα, Παρασκευή) οι δυνάμεις του Ισραήλ έπληξαν τρομοκράτες μέσα σε υποδομή των τρομοκρατών της Χαμάς το οποίο προηγουμένως ήταν νοσοκομείο στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος των IDF, απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε τις τουρκικές κατηγορίες.

«Επιμένουμε στο γεγονός ότι η δομή που επλήγη δεν είχε χρησιμοποιηθεί βασικά ως νοσοκομείο για περισσότερο από έναν χρόνο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε «με έντονο τρόπο την καταστροφή από το Ισραήλ του Νοσοκομείου τουρκοπαλαιστινιακής φιλίας», καταγγέλλοντας «σκόπιμη στόχευση» του κτιρίου από τον ισραηλινό στρατό.

Το Υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς για τη Γάζα καταδίκασε ως «ειδεχθές έγκλημα» τον «βομβαρδισμό» του κτιρίου, «του μόνου νοσοκομείου που περιθάλπει ασθενείς που έχουν προσβληθεί από καρκίνο στη Λωρίδα της Γάζας».

Το Υπουργείο δηλώνει ότι ο ισραηλινός στρατός είχε μετατρέψει το νοσοκομείο σε «αρχηγείο καθ’ όλη τη διάρκεια της κατοχής του αποκαλούμενου άξονα Νετζαρίμ».

 

 

«Αυτή η εγκληματική συμπεριφορά των κατοχικών δυνάμεων αποτελεί μέρος της συστηματικής καταστροφής του συστήματος υγείας και της συνέχισης του κύκλου της γενοκτονίας» των Παλαιστινίων της Γάζας, προστίθεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.

Οι Ισραηλινοί αποκαλούν «διάδρομο Νετζαρίμ» το τμήμα της Λωρίδας της Γάζας το οποίο εκτείνεται από τα ανατολικά προς τα δυτικά, το οποίο ο στρατός τους χρησιμοποίησε για να την κόψει στα δύο νότια της πόλης της Γάζας επί έναν και πλέον χρόνο, πριν αποχωρήσει κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας που τέθηκε σε ισχύ την 19η Ιανουαρίου.

Το Ισραήλ «έσπασε» την εκεχειρία με τη Χαμάς στις 18 Μαρτίου, αρχίζοντας και πάλι τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, προτού στείλει στρατιώτες στις περιοχές που είχαν εκκενωθεί από το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της κατάπαυσης του πυρός, κυρίως στον «διάδρομο Νετζαρίμ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Φρένο» από τη Νορβηγία στα σενάρια «μεταβίβασης» του Νόμπελ Ειρήνης στον Τραμπ: «Η απόφαση είναι οριστική»
«Μόλις ανακοινωθεί ένα βραβείο Νόμπελ, δεν μπορεί να ανακληθεί, να μοιραστεί ή να μεταβιβαστεί σε άλλους» ανακοίνωσαν η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ και το Νορβηγικό Ινστιτούτο Νόμπελ
Νόμπελ Ειρήνης
Ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν Μοντανά παραδέχτηκε ότι μια πόρτα ήταν κλειδωμένη - Πολλά θύματα πέθαναν στην προσπάθειά τους να την ανοίξουν
Ο Ζακ Μορέτι ισχυρίζεται τώρα ότι δεν γνωρίζει γιατί η πόρτα εξυπηρέτησης ήταν εξαρχής κλειδωμένη, ενώ το προσωπικό του μπαρ αναφέρει ότι η είσοδος τους από την συγκεκριμένη έξοδο κινδύνου «απαγορευόταν»
Μια γυναίκα ανάβει ένα κερί σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο έξω από το μπαρ «Le Constellation», μετά από μια θανατηφόρα πυρκαγιά και έκρηξη κατά τη διάρκεια ενός πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο πολυτελές χιονοδρομικό κέντρο Crans-Montana στη νοτιοδυτική Ελβετία
Σεισμός 6,8 Ρίχτερ στην Ινδονησία
Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 77 χιλιομέτρων, ενώ το επίκεντρο σημειώθηκε στα ανοιχτά των ακτών του νησιωτικού συμπλέγματος Ταλάουν
Σεισμός