Κόσμος

Οι αράχνες του Αιτωλικού “κατέκλυσαν” τον πλανήτη [pics]

Το φαινόμενο με τις αράχνες στο Αιτωλικό δεν απασχόλησε μόνο τα ελληνικά αλλά και τα ξένα ΜΜΕ. Η εντυπωσιακή εικόνα με τους τεράστιους ιστούς της αράχνης Tetragnatha που είχε καλύψει τα πάντα έκανε τον γύρο του κόσμου και αναπαράχθηκε από το CNN, τον Guardian αλλά και την UsaToday.

Φωτογραφία, με τις αράχνες να έχουν καλύψει τα πάντα, έκανε τον γύρο των social media μέσω του πρακτορείου EPA ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram και ο Economist.

Την εξήγηση του φαινομένου για την οποία μίλησε ειδική επιστήμονας στο newsit.gr την έκανε θέμα και το γερμανικό RTL. Το εντυπωσιακό αυτό φαινόμενο το οποίο έχει κάνει την εμφάνισή του και σε άλλες περιοχές του κόσμου, τράβηξε το ενδιαφέρον και έχει γίνει θέμα συζήτησης.

Δείτε την ανάρτηση του Economist

spidersusatoday

spidersguardian

spiderscnn

Το ίδιο φαινόμενο με τις αράχνες και στο Ισραήλ

Και για να μη νομίζουν οι κάτοικοι του Αιτωλικού ότι είναι μόνοι τους, το ίδιο φαινόμενο από το ίδιο είδος αράχνης είχε κάνει την εμφάνισή του στο Ισραήλ το 2017. Οι όχθες του ποταμού Σορέκ είχαν γεμίσει με ιστούς αράχνης από τα εκατομμύρια αραχνών που έτρωγαν ασταμάτητα κουνούπια.

spiders

spiders

spiders

φωτο: EPA

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκινά ξανά η ψηφοφορία των Καρδιναλίων για την εκλογή του νέου Πάπα - Αυξάνονται οι πιθανότητες να βγει λευκός καπνός
Μέσα στην ημέρα έχουν προγραμματιστεί 4 ψηφοφορίες, στις 10:30, 12:00, 18:30 και 20:00 το απόγευμα - Ποιες οι διαδικασίες στην περίπτωση που εκλεχθεί ο νέος Πάπας
Καμινάδα
Το Πακιστάν απειλεί με εκδίκηση την Ινδία για την επίθεση με πυραύλους – Φόβοι για κλιμάκωση των εχθροπραξιών
«Δεσμευόμαστε πως θα εκδικηθούμε κάθε ρανίδα αίματος αυτών των μαρτύρων», διεμήνυσε ο Πακιστανός πρωθυπουργός Σαμπάζ Σαρίφ σε διάγγελμά του προς το έθνος
Κατεστραμένο τζαμί μετά την επίθεση της Ινδίας στο Πακιστάν 2
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία