Κόσμος

Οι εφορίες είναι τελικά παντού οι ίδιες!

 Η Εφορία της Αυστραλίας έστειλε 140.000 εκκαθαριστικά δελτία σε φορολογουμένους, χωρίς επιταγές.

 Χωρίς να επιστρέψει, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, έξτρα φόρους που είχαν προπληρώσει.

 Όπως εξήγησε ο υποδιευθυντής της Εφορίας σε φοροτεχνικούς και λογιστές, το λάθος οφείλεται σε τεχνική βλάβη του συστήματος υπολογιστών της υπηρεσίας.

  Προφανώς, το σύστημα ελέγχου φορολογικών δηλώσεων, έκδοσης εκκαθαριστικών δελτίων – που εκσυγχρονίστηκε πρόσφατα με κόστος 879 εκατομμυρίων στους φορολογουμένους – δεν λειτουργεί σωστά.

  Εξαιτίας της υπολειτουργίας δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενοι δεν έχουν λάβει χρήματα που δικαιούνται.

 Παράλληλα, φορολογούμενοι που οφείλουν χρήματα στην εφορία ενδέχεται να κληθούν να πληρώσουν τόκο επί του ποσού που χρεωστούν, λόγω υπερημερίας. 

  Επιχειρηματίες δηλώνουν στα μέσα ενημέρωσης, ότι η καθυστερημένη επιστροφή χρημάτων που δικαιούνται απειλεί να τους οδηγήσει σε χρεοκοπία.

    Ο ομογενής ανεξάρτητος γερουσιαστής, Νίκος Ξενοφών, ζητά τη διενέργεια έρευνας από το γενικό ελεγκτή της εφορίας καθώς από τον ελεγκτή του κράτους για το πρωτοφανές πρόβλημα.

    Ο κ. Ξενοφών χαρακτηρίζει το γεγονός “πρωτοφανές χάλι” και καλεί την κυβέρνηση να διατάξει, εδώ και τώρα, της διενέργεια της διπλής έρευνας.

    Συνολικά 500,000 εκκαθαριστικά και 100,000 κρατικές εισφορές σε ταμεία εφάπαξ των φορολογουμένων εκκρεμούν και ουδείς είναι σε θέση να καθορίσει το χρόνο διεκπεραίωσής τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βάση Ντιέγκο Γκαρσία: Η στρατηγικής σημασίας περιοχή στον Ινδικό Ωκεανό που βρέθηκε στο στόχαστρο του Ιράν
Πρόκειται για μια στρατηγικής σημασίας βάση για τις ΗΠΑ, καθώς εκεί σταθμεύουν κυρίως πυρηνοκίνητα υποβρύχια, βομβαρδιστικά και αντιτορπιλικά - Η βάση απέχει 4.000 χιλιόμετρα από το Ιράν
H βάση του Ντιέγκο Γκαρσία
Τραμπ: Εξετάζει αποκλιμάκωση του πολέμου και μεταφορά της ευθύνης για το Στενά του Ορμούζ σε άλλες χώρες
«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη των στόχων μας, καθώς εξετάζουμε τη σταδιακή ολοκλήρωση των στρατιωτικών μας επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή σε ό,τι αφορά το τρομοκρατικό καθεστώς του Ιράν»
Ντόναλντ Τραμπ
Η Μέση Ανατολή στις φλόγες: Ο Τραμπ μιλάει για αποκλιμάκωση χωρίς «κατάπαυση του πυρός» και ετοιμάζεται να στείλει χερσαίες δυνάμεις
Οι ΗΠΑ φέρονται έτοιμες να κάνουν κατάληψη στο νησί Χαργκ για να πιέσουν το Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ - Η Τεχεράνη απαντά με πυραυλικές επιθέσεις στο Ισραήλ και με επανεμφάνιση του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Λίβανος