Κόσμος

Οι G8 στηρίζουν με 40 δισ. δολάρια την «Αραβική Άνοιξη»

Η πρόταση ανήκει στον Γάλλο πρόεδρο Νικόλα Σαρκοζί και μέχρι τον Ιούλιο αναμένεται να έχει αποφασιστεί πόσα θα δώσει κάθε χώρα.

«Εκείνο που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Σαρκοζί είναι ένα συνολικό πακέτο 40 δισ. δολαρίων για την περιοχή. Το πακέτο αυτό δεν έχει επιμερισθεί κατά χώρα και θα υπάρξουν συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών και Οικονομίας μέχρι τις αρχές Ιουλίου προκειμένου να διαρθρώσουμε καλύτερα το πρόγραμμα», τόνισε ο Τυνήσιος υπουργός Οικονομικών Τζαλούλ Αγιέντ.

Η Γαλλία, ως διοργανώτρια της Συνόδου των οκτώ πλέον ανεπτυγμένων κρατών στον πλανήτη, έχει προσκαλέσει στις εργασίες της Ντοβίλ του πρωθυπουργούς της Τυνησίας Μπέτζι Κάιντ Εσέμπσι και της Αιγύπτου Ισάμ Σάραφ, ως εκπροσώπους των δύο χωρών που πρωτοστάτησαν στο κύμα των εξεγέρσεων, οι οποίες έσπειραν στον αραβικό κόσμο το μήνυμα του εκδημοκρατισμού.

Ο Αγιέντ δεν έδωσε περαιτέρω εξηγήσεις για τη φύση της βοήθειας, η οποία όμως αναμένεται να συγκροτηθεί κατά κύριο λόγο με δάνεια από διεθνείς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ κάνει αγωγή στην JPMorgan και ζητάει 5 δις δολάρια γιατί του έκλεισαν τους λογαριασμούς του
Η τράπεζα υποστηρίζει ότι «δεν κλείνει λογαριασμούς για πολιτικούς ή θρησκευτικούς λόγους» αλλά «επειδή προκαλούν νομικούς ή ρυθμιστικούς κινδύνους για την εταιρεία»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS 5