Κόσμος

Οι Ισπανοί “Αγανακτισμένοι” μαζεύουν τις σκηνές από την Πουέρτα ντε Σολ

Οι διαδηλωτές που έχουν καταλάβει από τα μέσα Μαΐου την Πουέρτα ντελ Σολ στη Μαδρίτη αποφάσισαν να διαλύσουν την κατασκήνωση, που έχει γίνει σύμβολο του εναλλακτικού κινήματος διαμαρτυρίας στην Ισπανία.

Έπειτα από τέσσερις ώρες συζητήσεων κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης, συμφωνήθηκε να διαλυθεί ο καταυλισμός των σκηνών που καταλαμβάνει την πλατεία στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας.
 
“Ο καταυλισμός αποτελεί εργαλείο εργασίας, όχι έναν στόχο καθαυτό”, αναφέρεται στο κείμενο που εγκρίθηκε από τις 17 επιτροπές που σχηματίζουν το κίνημα των “αγανακτισμένων”.
 
Οι διαδηλωτές δεσμεύθηκαν επίσης να συνεχίσουν τις εκδηλώσεις του κινήματος, οργανώνοντας σειρά διαδηλώσεων τις επόμενες εβδομάδες.
 
Χρειάσθηκαν πολυήμερες συζητήσεις και σύγκληση συνελεύσεων που αναβάλλονταν ώστε οι “αγανακτισμένοι” να αποφασίσουν τελικά να διαλύσουν τον καταυλισμό, παρά τον κίνδυνο να ατονήσει το κίνημα διαμαρτυρίας που έχει την υποστήριξη της κοινής γνώμης.
 
Τρεις εβδομάδες μετά τις συγκεντρώσεις δεκάδων χιλιάδων ατόμων στην Πουέρτα ντε Σολ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνέπειες της οικονομικής και τις υπερβολές του καπιταλισμού, μόνο μερικές δεκάδες είχαν απομείνει να διανυκτερεύουν στην πλατεία το τελευταίο διάστημα.
 
Αντιμέτωποι με ανεπίλυτα προβλήματα τροφοδοσίας, υγιεινής και ασφαλείας, οι διαδηλωτές είχαν αρχίσει από την Κυριακή να περιορίζουν το μέγεθος του καταυλισμού, ξεστήνοντας κάποιες από τις σκηνές που καταλάμβαναν την καρδιά του τουριστικού και εμπορικού κέντρου στη Μαδρίτης.
 
Για να μην ατονήσει το κίνημα διαμαρτυρίας, οι “αγανακτισμένοι” προγραμματίζουν νέες διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο τις επόμενες εβδομάδες, μία στις 11 Ιουνίου, ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων των δημοτικών αρχών που εξελέγησαν στις 22 Μαΐου και την επόμενη στις 19 Ιουνίου.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
CNN: Γιατί θέλουν να συναντηθούν Πούτιν και Τραμπ – Τα 5 πιθανά σενάρια για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία
Το ενδεχόμενο μίας συνάντησης Τραμπ - Πούτιν έχει «κλειδώσει», ενώ τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία έχουν συμφέρον να προχωρήσουν σε τέτοιους διαλόγους σε αυτή τη φάση του πολέμου στην Ουκρανία
Πόλεμος στην Ουκρανία
Τραμπ για συνάντηση με Πούτιν παρά την απουσία Ζελένσκι: «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να σταματήσω τις δολοφονίες»
Ο πρόεδρος Τραμπ είχε απευθύνει στη Ρωσία τελεσίγραφο, που τυπικά εξέπνεε σήμερα, να κλείσει συμφωνία με την Ουκρανία για να τελειώσει ο πόλεμος, επί ποινή πολύ σκληρών οικονομικών κυρώσεων αν δεν προχωρούσε
Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ
Εγκρίθηκε η πρόταση Νετανιάχου για την πλήρη κατάληψη της Γάζας: Απελευθέρωση ομήρων και αφοπλισμό της Χαμάς ζητά το Ισραήλ
Τα 5 σημεία της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ για να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα - Το γραφείου του πρωθυπουργού ανέφερε πως θα παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους που βρίσκονται εκτός ζωνών μάχης
Benjamin Netanyahu