Τετάρτη, 16 Οκτ.
20oC Αθήνα

Οι Ναζί τους άφηναν νηστικούς για να γίνουν κανίβαλοι – Στην απελπισία τους έτρωγαν το συκώτι των νεκρών

Οι Ναζί τους άφηναν νηστικούς για να γίνουν κανίβαλοι – Στην απελπισία τους έτρωγαν το συκώτι των νεκρών

Η φρίκη των στρατοπέδων συγκέντρωσης των Ναζί ξαναζωντάνεψε στην δίκη της 97χρονης Irmgard Furchner η οποία κατηγορείται για τον θάνατο 11.000 ανθρώπων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Στάτχοφ στην Πολωνία.

Ο 97χρονη Irmgard Furchner, ήταν γραμματέας στο συγκεκριμένο στρατόπεδο συγκέντρωσης στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην ίδια δίκη κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας και η επιζήσασα 93χρονη Risa Silbert και περιέγραψε πως θα ήταν η κόλαση.

«Οι περισσότεροι είχαν γίνει κανίβαλοι. Οι άνθρωποι λιμοκτονούσαν και αναγκάζονταν να σκίζουν τις σάρκες των νεκρών για να πάρουν το συκώτι τους και να το φάνε», είπε.

Περιέγραψε πως ο πατέρας και ο αδερφός της δολοφονήθηκαν από συνεργάτες των Ναζί στο Κάουνας της Λιθουανίας και τότε πήραν εκείνη την μητέρα της και την αδερφή της στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Στάτχοφ το 1944.

«Κάθε πρωί οι κρατούμενοι έπρεπε να σηκωθούν στις 4 το πρωί. Αυτοί που δεν το κατάφερναν δέχονταν τα ανελέητα βασανιστήρια των SS. Τους μαστίγωναν χωρίς έλεος. Κανέναν δεν τον αποκαλούσαν με το όνομά τους. Γι’ αυτούς είμασταν όλοι οι «μπάσταρδοι».

Η μητέρα τους πέθανε από τύφο τον Ιανουάριο του 1945. Τώρα το στρατόπεδο έχει γίνει μουσείο για να θυμίζει τις κτηνωδίες των Ναζί. 

Όσον για την 97χρονη κατηγορούμενη φυσικά αρνείται ότι γνώριζε πως έστελναν τους κατηγορούμενους στους θαλάμους αερίων αλλά αναρωτιέται κανείς πως γίνεται αυτό καθώς όπως αποκαλύφθηκε στην δίκη, ο σύζυγός της ήταν στρατιώτης των SS και μάλιστα το 1954 είχε καταθέσει ότι τα ήξερε όλα.

Μάλιστα, η δράση της συνεχίστηκε και μετά την λήξη του πολέμου καθώς έκρυβε Γερμανούς στρατιώτες στο διαμέρισμά της.

Το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Στάτχοφ ιδρύθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου του 1939 στο ομώνυμο χωριό από τη ναζιστική γερμανία και είναι σε πολωνικό έδαφος.

Σύντομα γιγαντώθηκε και αποτελείτο από 40 υποστρατόπεδα σε διάφορες περιοχές. Εκεί βρέθηκαν και μαρτύρησαν πάνω από 110.000 άνθρωποι έως τον Μάϊο του 1945.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις