Κόσμος

Οι Σοσιαλιστές κατηγορούν το Podemos για “εκβιασμό”!

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) της Ισπανίας αρνήθηκε σήμερα να διαπραγματευτεί, προς το παρόν, τον σχηματισμό κυβέρνησης με το Podemos της ριζοσπαστικής αριστεράς, το οποίο κατηγορεί για "εκβιασμό" επειδή έθεσε εκ των προτέρων προϋποθέσεις για μια τέτοια συνεργασία. 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα του Πέδρο Σάντσεθ επικρίνει, χωρίς να το κατονομάζει, την στάση του Podemos και του ηγέτη του, Πάμπλο Ιγκλέσιας. Ο τελευταίος πρότεινε αιφνιδιαστικά την Παρασκευή τον σχηματισμό κυβέρνησης με τους σοσιαλιστές και τους οικολόγους-κομμουνιστές της Ενωμένης Αριστεράς (Izquierda Unida), θέτοντας όμως μια σειρά από προϋποθέσεις. Μεταξύ άλλων ζητά να ανατεθούν ορισμένα σημαντικά υπουργεία στο κόμμα του και να αναλάβει ο ίδιος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Το PSOE απάντησε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με άλλες πολιτικές δυνάμεις για τον σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης και “ακόμη περισσότερο, όταν προτείνονται με εκβιασμούς και όταν θέτοντα τα κομματικά συμφέροντα πάνω από εκείνα των πολιτών”.

Οι σοσιαλιστές σημειώνουν ωστόσο ότι “θα συνεχίσουν τον διάλογο” με όλες τις πολιτικές δυνάμεις ώστε “να εκτιμήσουν την κατάσταση” που έχει δημιουργηθεί.
Με ανάρτησή του στο Twitter ο Σάντσεθ έκανε γνωστό σήμερα ότι έχει μιλήσει με τον ηγέτη του μικρού, φιλελεύθερου κόμματος Ciudadanos, τον Αλμπερτ Ριβέρα και ότι οι δυο τους θα παραμείνουν σε επαφή “τις επόμενες ημέρες”. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αρκούδες έκαναν «κατάληψη» στο χωριό Μπέλομπραντ στο Κόσοβο - Το δημοτικό σχολείο έβγαλε προειδοποίηση ότι οι μαθητές κινδυνεύουν
Σε βίντεο που τράβηξαν οι κάτοικοι οι αρκούδες φαίνονται κάνουν βόλτες, εξερευνώντας κήπους και αναποδογυρίζουν έπιπλα, αναζητώντας τροφή, ενώ πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να ανοίγουν μεγάλα, άσπρα σακιά με ζάχαρη
Αρκούδες
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κλιματική κρίση είναι υγειονομική – «Ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση»
«Η υγεία είναι ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση, όμως εδώ και πολύ καιρό, αποτελεί υποσημείωση στις διαπραγματεύσεις για το κλίμα»
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κλιματική κρίση είναι υγειονομική – «Ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση»
ΗΠΑ: Ο εγγονός του Τζον Φ. Κένεντι κατεβαίνει στην πολιτική – Ο Τζακ Σλόσμπεργκ διεκδικεί έδρα στο Κογκρέσο
Ο 32χρονος Τζακ Σλόσμπεργκ, εγγονός του Τζον Φ. Κένεντι, κατεβαίνει με τους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές του 2026, διεκδικώντας έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων στη Νέα Υόρκη
Ο εγγονός του προέδρου Κένεντι, Τζακ Σλοςμπεργκ