Κόσμος

Οι Χούθι απειλούν με νέες επιθέσεις σε πλοία αν το Ισραήλ δεν επιτρέψει την ανθρωπιστική βοήθεια στα Γάζα

Οι Χούθι σταμάτησαν τις επιθέσεις τους αφού τέθηκε σε ισχύ η εύθραυστη κατάπαυση του πυρός, στις 19 Ιανουαρίου
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι αντάρτες Χούθι θα ξαναρχίσουν τις επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στη θαλάσσια περιοχή γύρω από την Υεμένη εάν το Ισραήλ δεν επιτρέψει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας μέσα στις επόμενες τέσσερις ημέρες,.

«Εάν το Ισραήλ συνεχίσει, έπειτα από τέσσερις ημέρες, να εμποδίζει την είσοδο (ανθρωπιστικής) βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας (…) τότε θα ξαναρχίσουμε τις ναυτικές επιχειρήσεις μας εναντίον του ισραηλινού εχθρού», είπε ο ηγέτης των Χούθι της Υεμένης που στηρίζεται από το Ιράν, ο Άμπντελ Μάλεκ αλ Χούθι, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, οι Χούθι, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους, εκτόξευσαν δεκάδες πυραύλους και drones εναντίον του ισραηλινού εδάφους και πλοίων που πιστεύουν ότι συνδέονται με το Ισραήλ, στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν.

Σταμάτησαν τις επιθέσεις τους αφού τέθηκε σε ισχύ η εύθραυστη κατάπαυση του πυρός, στις 19 Ιανουαρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΟΗΕ: Προειδοποιεί για μείζονα επισιτιστική κρίση με τη διακοπή διέλευσης λιπασμάτων από τα Στενά
Η τιμή των λιπασμάτων καταγράφει «μεγάλη αύξηση», κάτι που σημαίνει ότι, σε πρώτη φάση, η αγροτική παραγωγή θα είναι μικρότερη και, σε δεύτερο επίπεδο, θα εκτοξευθούν οι τιμές των τροφίμων
FILE PHOTO: A farmer harvests his field of wheat in Escalles, near Calais, France, August 9, 2023. REUTERS/Pascal Rossignol/File Photo