Κόσμος

Οι Χούθι απειλούν τις ΗΠΑ: Αν επιτεθείτε στο Ιράν θα χτυπήσουμε τα πλοία σας στην Ερυθρά Θάλασσα

«Θα στοχεύσουμε τα εμπορικά και στρατιωτικά πλοία των ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα»

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή καθώς στο «παιχνίδι» μπαίνουν και οι Χούθι που απειλούν ευθέως τις ΗΠΑ, αν επιτεθούν στο Ιράν μαζί με το Ισραήλ.

Οι Χούθι της Υεμένης εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία απειλούν ανοικτά τις ΗΠΑ στην περίπτωση που συμμετέχουν στην επίθεση του Ισραήλ σε στρατιωτικούς και πυρηνικούς στόχους στο Ιράν.

«Εάν οι ΗΠΑ εμπλακούν σε μια επίθεση και επιθετικότητα κατά του Ιράν με τον ισραηλινό εχθρό, οι ένοπλες δυνάμεις θα στοχεύσουν τα πλοία και τα πολεμικά πλοία του στην Ερυθρά Θάλασσα», αναφέρει ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, οι οποίοι υποστηρίζονται από το καθεστώς του Ιράν.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος των Χούθι της Υεμένης, Γιαχία Σαρί, επιβεβαιώνει ότι η Υεμένη θα βάλει στο στόχαστρο όλα τα αμερικανικά ναυτικά και εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και το Bab Al-Mandab αν οι ΗΠΑ ξεκινήσουν πόλεμο με το Ιράν.

«Οποιαδήποτε αμερικανική επίθεση και επιθετικότητα που υποστηρίζει τον ισραηλινό εχθρό κατά του Ιράν, με στόχο να επιτρέψει στον ισραηλινό εχθρό να ελέγξει ολόκληρη την περιοχή, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αγνοηθεί, διότι σημαίνει κατάσχεση της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας του έθνους μας, υποδούλωσή του, ταπείνωσή του, διαστρέβλωση της ταυτότητάς του, κατοχή των πατρίδων του, λεηλασία του πλούτου του και καθιέρωση ενός συστήματος επιτρεπόμενης αιματοχυσίας, τιμής, γης και ιερών τόπων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτό είναι το σχέδιο Τραμπ για την λήξη του πολέμου στην Ουκρανία – Τι κερδίζουν και τι χάνουν Κίεβο και Μόσχα
Το σχέδιο περιλαμβάνει εδαφικά και στρατιωτικά ζητήματα καθώς και οικονομικά μέτρα που έχουν στόχο την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας και στην αποκατάσταση της Ρωσίας σε διεθνές επίπεδο
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ντόναλντ Τραμπ
Αδιανόητη πρόκληση από Ζαχάροβα: Η Ρωσία θα απαντήσει στην Ελλάδα για την κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ καταγγέλλει «εχθρικές ενέργειες» της Αθήνας και προαναγγέλλει αντίδραση στη συμφωνία Μητσοτάκη–Ζελένσκι για κοινή παραγωγή μη επανδρωμένων συστημάτων στη θάλασσα
Η Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα 47
Ουκρανία: Το σχέδιο του Τραμπ απορρίφθηκε ως «εντελώς παράλογο» από αξιωματούχους στο Κίεβο – Ο Ζελένσκι έτοιμος για διαπραγματεύσεις
Το Κίεβο επιβεβαιώνει ότι έλαβε το σχέδιο που προβλέπει μεγάλες εδαφικές και στρατιωτικές παραχωρήσεις — μια πρόταση που πολλοί Ουκρανοί αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν «παράλογη» και «προκλητική»
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΗΠΑ: Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόραν Μαμντάνι, δηλώνει «έτοιμος» να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ
Παραμονή της πρώτης του συνάντησης με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος δηλώνει αποφασισμένος να υπερασπιστεί το βιοτικό επίπεδο των Νεοϋορκέζων
Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζοράν Μαμντάνι