Κόσμος

Όλαφ Σολτς: Η ΕΕ θα απαντήσει με μια φωνή στους δασμούς Τραμπ

Υποστήριξε ότι η Ευρώπη δεν είναι αφελής, ούτε και αδύναμη

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς τόνισε πως η ΕΕ θέλει να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ, αλλά θα απαντήσει με μια φωνή αν επιβληθούν οι δασμοί του Ντόναλντ Τραμπ σε χάλυβα και αλουμίνιο.

Μιλώντας στα εγκαίνια της βιομηχανικής εμπορικής έκθεσης του Ανόβερου, όπου φέτος τιμώμενη χώρα είναι ο Καναδάς, ο Όλαφ Σολτς υπογράμμισε επίσης ότι ο Καναδάς είναι ανεξάρτητη χώρα, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά προσάρτηση στις ΗΠΑ.

«Είμαστε στο πλευρό σας!» είπε ο Σολτς, προσθέτοντας: «Ο Καναδάς δεν ανήκει σε κανέναν άλλο. Ο Καναδάς είναι ένα περήφανο, ανεξάρτητο έθνος».

Αναφερόμενος στα σχέδια του Τραμπ να επιβάλει δασμούς, ο Σολτς είπε ότι η απάντησή του στις πολιτικές «πρώτα η χώρα μου» είναι περισσότερο ελεύθερο εμπόριο, μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα και περισσότερη τεχνολογική κυριαρχία. Υποστήριξε ότι η Ευρώπη δεν είναι αφελής, ούτε και αδύναμη, υπενθυμίζοντας ότι οι εμπορικοί πόλεμοι είναι επιζήμιοι για όλες τις πλευρές.

«Λέω λοιπόν στις Ηνωμένες Πολιτείες: στόχος της Ευρώπης παραμένει η συνεργασία. Αν όμως οι ΗΠΑ δεν μας αφήσουν άλλη επιλογή, όπως με τους δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο, εμείς ως Ευρωπαϊκή Ένωση θα αντιδράσουμε ενιαία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανησυχία στο Βέλγιο λόγω drones πάνω από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στρατιωτικές βάσεις – Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας
Έκλεισαν τα αεροδρόμια των Βρυξελλών και της Λιέγης το βράδυ της Τρίτης (04.11.2025) - Περίπου 500 έως 1.000 επιβάτες διανυκτέρευσαν στο αεροδρόμιο -
Brussels Airport
The Economist: Η μεγάλη νίκη των Δημοκρατικών σε Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ και Βιρτζίνια – Τι αλλάζει στο πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ
Οι Δημοκρατικοί ενισχύθηκαν σημαντικά στις τοπικές εκλογές σε Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ και Βιρτζίνια, επιφέροντας ένα συμβολικό πλήγμα στον Ντόναλντ Τραμπ
Υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης για το Δημοκρατικό Κόμμα Ζοράν Μαμντάνι