Κόσμος

Όλαφ Σολτς: Μητσοτάκης και Ερντογάν έχουν την προοπτική να καταστήσουν εφικτή μια καλύτερη σχέση

Την αισιοδοξία του για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων εξέφρασε ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς κάνοντας μια αποτίμηση των όσων είδε και έζησε στο Βίλνιους της Λιθουανίας όπου πραγματοποιήθηκε το πρόσφατο τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «έχουν όντως την προοπτική να καταστήσουν εφικτή μία καλύτερη σχέση μεταξύ των δύο χωρών και αυτό θα είναι καλό», δήλωσε ο καγκελάριος, Όλαφ Σολτ.

Επίσης, ο κ. Σολτς τόνισε ότι η κυβέρνησή του αισθάνεται υποχρεωμένη «να φροντίσει για τις καλές σχέσεις των εμπλεκομένων στο Αιγαίο».

«Μου είναι πάρα πολύ σημαντικό να προσφέρουμε τη συνεισφορά μας ώστε οι σχέσεις π.χ. μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ, μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας να εξελιχθούν καλά», δήλωσε ο κ. Σολτς στο πλαίσιο της καθιερωμένης θερινής συνέντευξης του καγκελάριου και επεσήμανε ότι «αυτό ισχύει, βεβαίως, για τις σχέσεις που έχουμε με την Ελλάδα, είμαστε και οι δύο μέλη της ΕΕ και έχουμε πολλές κοινές προοπτικές και απόψεις και για αυτό οι συνομιλίες μου με τον Έλληνα πρωθυπουργό εδώ και χρόνια είναι πολύ φιλικές, το οποίο θεωρώ σημαντικό».

«Αισθανόμαστε και υποχρεωμένοι να φροντίσουμε για καλές σχέσεις των εμπλεκομένων στο Αιγαίο και σε αυτό είμαστε κατ’ επανάληψη εταίροι και αυτό θα είμαστε. Εγώ απέκτησα αυτήν την εντύπωση, ότι και οι δύο επικεφαλής κυβερνήσεων -ο Πρόεδρος και ο πρωθυπουργός- έχουν, όντως, την προοπτική να καταστήσουν εφικτή μία καλύτερη σχέση μεταξύ των δύο χωρών και αυτό θα είναι καλό», πρόσθεσε ο Γερμανός καγκελάριος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Πυρομαχικά αξίας 5,6 δισ. δολαρίων χρησιμοποιήθηκαν κατά τις δύο πρώτες ημέρες κατά του Ιράν
Μέλη του Κογκρέσου, που ενδέχεται σύντομα να κληθούν να εγκρίνουν πρόσθετη χρηματοδότηση για τον πόλεμο, εκφράζουν ανησυχίες ότι η σύρραξη αυτή θα εξαντλήσει τα αμερικανικά αποθέματα
A screengrab from a video released by U.S. Central Command (CENTCOM) shows a missile being fired from an unknown location, released February 28, 2026, in this still image obtained from social media. CENTCOM via X/Handout via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT Verification lines: Reuters was not able to independently verify the location and the date when the video was filmed. U.S. confirmed attack on Iran on Saturday (February 28). No older version of the video was found posted before Saturday (February 28).