Κόσμος

Ομπάμα: Ποιον υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών δεν θα στηρίξει

Σαφές μήνυμα στους υποψήφιους για το χρίσμα των Δημοκρατικών ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου έστειλε ο Μπαράκ Ομπάμα. Όποιος θέλει τη στήριξη του, θα πρέπει να τον στηρίξει σε ένα κρίσιμο νομοσχέδιο: αυτό για τον έλεγχο στην οπλοκατοχή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθάρισε ότι δεν θα στηρίξει την υποψηφιότητα κανενός Δημοκρατικού ο οποίος δεν υποστηρίζει μεταρρυθμίσεις στη κατοχή όπλων, μια δήλωση που αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας του Μπαράκ Ομπάμα να το κάνει μείζον θέμα στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου.

“Δεν θα μιλήσω υπέρ κανενός ή ψηφίσω ή υποστηρίξω κανέναν υποψήφιο, ακόμα και στο δικό μου κόμμα, ο οποίος δεν θα στηρίζει μέτρα κοινής λογικής για τη μεταρρύθμιση στην κατοχή όπλων”, αναφέρει σε άρθρο του στους New York Times ο Αμερικανός πρόεδρος.

“Όλοι μας χρειάζεται να απαιτήσουμε ηγέτες αρκετά γενναίους για να πάρουν θέση ενάντια στα ψέμματα του λόμπυ των όπλων. Όλοι μας πρέπει να απαιτήσουμε ότι κυβερνήτες, δήμαρχοι και αντιπρόσωποί μας στο Κογκρέσο θα αναλάβουν τις ευθύνες τους”, ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: Το Ισραήλ αλλάζει «την όψη της Μέσης Ανατολής» με τα χτυπήματα στο Ιράν    
«Εξοντώσαμε τους υπεύθυνους ασφαλείας του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων τριών επικεφαλής του γενικού επιτελείου, του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών»
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Νετανιάχου: Το Ιράν θέλει να μας φέρει στο χείλος πυρηνικού πολέμου – «Ο θάνατος του Ιρανού δικτάτορα θα τερματίσει τη σύγκρουση»
«Έχουμε μισό αιώνα συγκρούσεων που εξαπλώνονται από αυτό το καθεστώς που τρομοκρατεί τους πάντες στη Μέση Ανατολή. Το Ιράν εξαπλώνει την τρομοκρατία και το σαμποτάζ παντού» λέει ι Ισραηλινός πρωθυπουργός
Μπέντζαμιν Νετανιάχου 35