Κόσμος

Ονδούρα: Δολοφονήθηκε οικολόγος που αγωνιζόταν να εμποδίσει την ανέγερση υδροηλεκτρικού φράγματος

Οικολόγος ακτιβιστής ο οποίος αγωνιζόταν για να αποτραπεί η ανέγερση υδροηλεκτρικού φράγματος στην Ονδούρα δολοφονήθηκε με τη χρήση πυροβόλου όπλου, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη μη κυβερνητική οργάνωση.

Ο Ρομπέρτο Αντόνιο Αργκέτα, 45 ετών, «δολοφονήθηκε με σφαίρες την Τετάρτη στην περιοχή Αγουάν», που απέχει περίπου 300 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η συντονίστρια της Επιτροπής Γονέων Φυλακισθέντων και Εξαφανισθέντων στην Ονδούρα (COFADEH), η Μπέρθα Ολίβα.

Το έγκλημα αποτελεί «μια επιπλέον απόδειξη για τους κινδύνους που διατρέχουν οι υπερασπιστές της γης, του περιβάλλοντος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στη χώρα, στηλίτευσε η ίδια.

Σύμφωνα με την Μπέρθα Ολίβα, ο Ρομπέρτο Αντόνιο Αργκέτα αγωνιζόταν εναντίον της ανέγερσης υδροηλεκτρικού φράγματος στον ποταμό Γουαπινόλ, στην Αγουάν.

Ο θάνατος του ακτιβιστή επιβεβαιώθηκε από την αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και από το υπουργείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ονδούρας.

Τον Μάρτιο του 2016 η Μπέρτα Κάσερες, διάσημη οικολόγος αγωνίστρια, δολοφονήθηκε διότι εναντιωνόταν στην κατασκευή άλλου υδροηλεκτρικού φράγματος στην Ονδούρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Όλες οι θεωρίες για το πώς η Μοσάντ εντόπισε τον Χαμενεΐ – Εμφυτεύματα δοντιών, χακάρισμα app προσευχής και κάμερα στο δαχτυλίδι του
Το Ισραήλ χάκαρε όλες τις κάμερες κυκλοφορίας της Τεχεράνης, σύμφωνα με τους Financial Times -Εξετάζεται ακόμα και κατάσκοπος μέσα στους Φρουρούς της Επανάστασης
Ο Αλί Χαμενεΐ 8
Στην Κύπρο ο ΥΠΑΜ της Βρετανίας, Τζον Χίλι: «Η φιλία των δύο χωρών παραμένει σταθερή απέναντι στις απειλές του Ιράν»
Αντιδράσεις στο Λονδίνο για την κυβέρνηση του Κιρ Στάρμερ - Τον κατηγορούν για καθυστέρηση στην ανάπτυξη στρατιωτικών ενισχύσεων στις στρατιωτικές βάσεις της Κύπρου
Αριστερά ο Βρετανός ΥΠΑΜ, Τζον Χίλι, δεξιά ο Κύπριος ΥΠΑΜ, Βασίλης Παλμάς