Κόσμος

Ονδούρα: Τουλάχιστον 18 νεκροί και άλλοι 16 τραυματίες σε συμπλοκές μέσα σε φυλακή

Τουλάχιστον 18 φυλακισμένοι σκοτώθηκαν και άλλοι 16 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια μάχης που ξέσπασε ανάμεσα σε μέλη αντίπαλων συμμοριών μέσα σε σωφρονιστικό κατάστημα στην Ονδούρα χθες Παρασκευή, ανακοίνωσαν οι αρχές· πρόκειται για ένα από τα χειρότερα ξεσπάσματα βίας στις φυλακές της χώρας της κεντρικής Αμερικής.

Δύο ημέρες νωρίτερα, η κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Ορλάντο Ερνάντες κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο σωφρονιστικό σύστημα και μετέφερε τον έλεγχό του στις δυνάμεις ασφαλείας, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο το κύμα της βίας που έχει ξεσπάσει.

Ωστόσο, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ανώτερος αξιωματικός του στρατού σημείωσε πως δεν είχε αναληφθεί ο έλεγχος της φυλακής στη βόρεια πόλη Τέλα πριν ξεσπάσουν τα αιματηρά επεισόδια.

Μέχρι στιγμής, ο απολογισμός της μάχης στη φυλακή ανέρχεται σε 18 νεκρούς και 16 τραυματίες, δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο της Ονδούρας ο Αντόνιο Κοέγιο, εκπρόσωπος του διυπηρεσιακού σώματος ασφαλείας FUSINA (Fuerza de Seguridad Interinstitucional Nacional, Εθνική Διυπηρεσιακή Δύναμη Ασφαλείας).

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν πλέον μπει στη φυλακή όπου εκτυλίχθηκαν τα επεισόδια για να αποκαταστήσουν την τάξη, σύμφωνα με τις αρχές.

Τα βίαια επεισόδια στις φυλακές της Ονδούρας είναι συχνές, καθώς οι συμμορίες των δρόμων, οι λεγόμενες μάρας, συγκρούονται για τον έλεγχό τους.

Η δράση των συμμοριών αυτών έχει μετατρέψει την Ονδούρα σε μια από τις χώρες όπου καταγράφονται οι υψηλότεροι δείκτες ανθρωποκτονιών στον πλανήτη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει στον Λευκό Οίκο τους ηγέτες του Κονγκό και της Ρουάντας για την υπογραφή συμφωνίας ειρήνης
Οι πρόεδροι της Ρουάντας και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό θα υπογράψουν στον Λευκό Οίκο μια συμφωνία που διαπραγματεύτηκε η Ουάσιγκτον
Ντόναλντ Τραμπ
Στους 1.160 οι νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι από τις πλημμύρες σε Ινδονησία και Νοτιοανατολική Ασία - Τεράστιες καταστροφές στη Σρι Λάνκα
Στη Σρι Λάνκα, τουλάχιστον 390 είναι οι νεκροί και 352 οι αγνοούμενοι - Πρόκειται για τις μεγαλύτερες που έχουν σημειωθεί μετά το τσουνάμι του 2004
Άνθρωποι περπατούν μέσα σε πλημμυρισμένο δρόμο, μετά τον κυκλώνα Ditwah στην Κελάνια της Σρι Λάνκα
Ερντογάν: «Η πλήρης ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει στρατηγική προτεραιότητά μας»
Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να εργάζεται με στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων στη Μαύρη Θάλασσα και την ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν