Κόσμος

“Ορέστης” αλά μεξικάνα! Ο κυκλώνας “Ουίλα” καταφτάνει απειλητικός στο Μεξικό!

Στην υψηλότερη κατηγορία της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ - Σίμπσον, ενισχύθηκε ο κυκλώνας Ουίλα, που κατευθύνεται προς το βορειοδυτικό Μεξικό.

Εμείς αναμένουμε να έρθει ο “Ορέστης”, οι Μεξικανοί την “Ουίλα”!

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC), “οι σφοδρότεροι άνεμοι του κυκλώνα Ουίλα ανέρχονται σε σχεδόν 260 χλμ. την ώρα με πολύ ισχυρές ριπές ανέμου. Είναι κατηγορίας 5” που θα εξελιχθεί σε “εξαιρετικά δυνατό” κυκλώνα, ανακοίνωσε το NHC στο τελευταίο δελτίο του.

Cyclone

Στις 18.00 ώρα Ελλάδας, ο κυκλώνας βρισκόταν σε απόσταση 280 χιλιομέτρων από τις νήσους Μαρίας και σε απόσταση 215 χλμ. από το ακρωτήριο Κοριέντες, στα ανοικτά των βόρειων ακτών του Μεξικού, και κινείτο με ταχύτητα 10 χλμ ανά ώρα, διευκρίνισε το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Ο κυκλώνας Ουίλα θα φθάσει στις μεξικανικές ακτές “το απόγευμα ή τη νύχτα της Τρίτης”, συμπληρώνεται στο δελτίο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της μεξικανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας (SMM), ο κυκλώνας θα πλήξει τις νότιες περιοχές της Πολιτείας Σιναλόα (κεντροδυτικά), στα σύνορα με την Πολιτεία Ναγιαρίτ.

Στις παράκτιες περιοχές τριών Πολιτειών, της Σιναλόα, του Χαλίσκο και της Ναγιαρίτ, τα σχολεία είναι κλειστά και οι αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους.

Σύμφωνα με το NHC, ο κυκλώνας θα εξασθενήσει την Τρίτη (23.10.2018). Ωστόσο, θα παραμείνει “ένας ισχυρός τυφώνας, εξαιρετικά επικίνδυνος τη στιγμή που θα φθάσει στις ακτές του Μεξικού” διευκρίνισαν οι μετεωρολόγοι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη δημοσιότητα αποσπάσματα από το νέο βιβλίο του Νικολά Σαρκοζί - «Προσευχήθηκα για να έχω τη δύναμη να σηκώσω τον σταυρό της αδικίας»
Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 10 Δεκεμβρίου και θα μας αποκαλύψει ποια ήταν η καθημερινότητα του πρώην Προέδρου μέσα στην φυλακή
Ο Νικολά Σαρκοζί
Εμανουέλ Μακρόν: «Πρέπει να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στη Ρωσία γιατί εκείνη δεν επιδιώκει την ειρήνη»
Ο Γάλλος πρόεδρος θα επισκεφθεί το Λονδίνο τη Δευτέρα για να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον Γερμανό καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς και τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ για να μιλήσουν για θέματα του πόλεμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
μακρόν
Η Σουηδία «κυνηγάει» ρωσικά υποβρύχια «σχεδόν κάθε εβδομάδα» – Ψυχροπολεμικό κλίμα στα νερά της Βαλτικής
Το σουηδικό ναυτικό καταγράφει αυξανόμενη ρωσική δραστηριότητα στη Βαλτική και προετοιμάζεται για ακόμη πιο επιθετική παρουσία, μόλις ο πόλεμος στην Ουκρανία παγώσει
Ένα ρωσικό υποβρύχιο