Κόσμος

Οργή στη Βαυαρία μετά τη φονική επίθεση Αφγανού σε πάρκο: «Αρκετά, χρειαζόμαστε κέντρα απελάσεων» λέει ο πρωθυπουργός

«Όσοι πρέπει, να φύγουν, πρέπει να πάνε στην πατρίδα τους» δήλωσε ο Μάρκους Ζέντερ στον απόηχο της τραγωδίας με 2 νεκρούς, ανάμεσά τους κι ένα παιδί μόλις 2 ετών

«Πρώτα η ασφάλεια. Αρκετά, αρκετά αρκετά» ήταν τα εξαγριωμένα λόγια του πρωθυπουργού της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ στον απόηχο της χθεσινής επίθεσης με μαχαίρι σε πάρκο, όπου ένα παιδάκι μόλις 2 ετών κι ένας 41χρονος άνδρας έχασαν τη ζωή τους.

«Η τελευταία επίθεση απαιτεί μηδενική ανοχή. Η μετανάστευση επιβαρύνει υπερβολικά την χώρα μας», τόνισε ο Μάρκους Ζέντερ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη (23.01.25) μία ημέρα μετά τη φονική επίθεση του Αφγανού με μαχαίρι, που συγκλόνισε τη Βαυαρία.

Ο Ζέντερ ζήτησε αναστολή χορήγησης ταξιδιωτικών θεωρήσεων, ιδίως σε Αφγανούς, περισσότερες απελάσεις και λιγότερους πρόσφυγες.

«Όσοι πρέπει, να φύγουν, πρέπει να πάνε στην πατρίδα τους. Η Γερμανία χρειάζεται κέντρα απελάσεων», δήλωσε ο Βαυαρός πρωθυπουργός και εισηγήθηκε την κρατική χρηματοδότηση καθημερινών ειδικών πτήσεων, με λιγότερες διαδικασίες και γραφειοκρατία, αλλά και χωρίς μετρητά για τους υπό απέλαση μετανάστες.

Ο Μάρκους Ζέντερ επέκρινε επίσης την επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής υπηκοότητας που αποφάσισε πέρυσι η κυβέρνηση Σολτς.

«Το κόμμα μας το θεωρεί λάθος και θα το αλλάξει», δήλωσε, αναφερόμενος στην Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), εταίρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), της οποίας ηγείται.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν δήλωσε ότι από τον Αύγουστο έχει πραγματοποιηθεί μόνο μία πτήση με μετανάστες προς το Αφγανιστάν και χαρακτήρισε «εκτός πραγματικότητας» τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο οποίος ζήτησε εκ νέου «ταχείες διαδικασίες απελάσεων». Όπως εξήγησε, ο 28χρονος Εναμουλά Ο., ο οποίος επιτέθηκε χθες σε παιδιά που βρίσκονταν σε εκδρομή σε πάρκο της πόλης Ασάφενμπουργκ, είχε εισέλθει στην Γερμανία μέσω Βουλγαρίας και πρόσφατα παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις αρμόδιες γερμανικές υπηρεσίες και ζήτησε να απελαθεί στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, παρακολουθούσε επί ώρα τα παιδιά στο πάρκο και ξαφνικά τους επιτέθηκε με μαχαίρι.

Ένας άνδρας σκοτώθηκε προσπαθώντας να τον εμποδίσει, ενώ τραυματίστηκε και μία από τις δασκάλες, στην προσπάθειά της να προστατεύσει τα παιδιά.

Ένα ακόμη παιδί νοσηλεύεται τραυματισμένο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το χρονικό της σύλληψης του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου - Οι κατηγορίες, ο Επστάιν, ο βασιλιάς Κάρολος και η οργή των Άγγλων
Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου, «το αγαπημένο παιδί» της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ, τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής λόγω της στενής σχέσης που είχε με τον Τζέφρι Επστάιν
Ο έκπτωτος πρίγκιπας Άντριου
Reuters: Οι ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες δεν «βλέπουν» λήξη του πολέμου στην Ουκρανία – «Θέατρο διαπραγματεύσεων»
«Η Ρωσία δεν επιδιώκει μια ειρηνευτική συμφωνία. Επιδιώκει τους στρατηγικούς της στόχους, και αυτοί δεν έχουν αλλάξει» δήλωσε ένας εκ των επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών
Πόλεμος στην Ουκρανία
Συγκλονίζει η μητέρα του δίχρονου αγοριού στην Ιταλία μετά τη μεταμόσχευση κατεστραμμένης καρδιάς και το «όχι» για νέα επέμβαση - «Όσο αναπνέει ελπίζω»
«Πρέπει να αντέξω, έχω άλλα δύο παιδιά», λέει η μητέρα για τον μικρό Ντομένικο που παραμένει στη ζωή μόνο χάρη σε ένα μηχάνημα που, όμως, βλάπτει προοδευτικά τα όργανα του
Η Patrizia Mercolino, μητέρα του μικρού παιδιού που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από μεταμόσχευση καρδιάς φεύγει από το νοσοκομείο Monaldi μαζί με τον πατέρα και συγγενείς στη Νάπολη της Ιταλίας