Κόσμος

Οτάβα: Από την Σρι Λάνκα οι 6 νεκροί του μακελειού – Σφαγιάστηκε και βρέφος 2,5 μηνών

Μετανάστες από τη Σρι Λάνκα ήταν τα θύματα του μακελειού που έγινε αργά το βράδυ της Τετάρτης (07.03.2024) σε προάστιο της Οτάβα, ανακοίνωσε απόψε η αστυνομία της καναδικής πρωτεύουσας.

Αστυνομικοί έφθασαν στην γειτονιά αυτή της Οτάβα γύρω στις 11 το βράδυ της Τετάρτης έπειτα από τηλεφωνήματα γειτόνων, και βρήκαν τη φρίκη του μακελειού. Αντίκρισαν νεκρούς μια 35χρονη μητέρα, τα τέσσερα παιδιά της – ένα βρέφος δυόμισι μηνών, δύο κοριτσάκια ηλικίας 4 και 2 ετών, και ένα 7χρονο αγοράκι – καθώς και έναν 40χρονο φίλο της οικογένειας. Ο πατέρας διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο.

Ο δήμαρχος της καναδικής πρωτεύουσας Μαρκ Σάτκλιφ έκανε λόγο για ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα «στην ιστορία της πόλης», σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Είναι προφανώς ένα φρικτό σκηνικό», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας Έρικ Σταμπς στο δίκτυο CBC, διευκρινίζοντας ότι η επίθεση διαπράχθηκε με αιχμηρό αντικείμενο, «πιθανότατα μαχαίρι».

Ο 19χρονος Φέμπριο Ντε Ζούσα, επίσης από τη Σρι Λάνκα, συνελήφθη ως ο βασικός ύποπτος και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Οι μαζικές δολοφονίες είναι σπάνιες στον Καναδά. Τον Δεκέμβριο του 2022 ένας άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε πέντε ανθρώπους σε προάστιο του Τορόντο, προτού πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ένας άνδρας είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου 11 ανθρώπους στην επαρχία Σασκάτσουαν. Ο δράστης πέθανε από υπερβολική δόση κοκαΐνης λίγο μετά τη σύλληψή του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει την Ιταλία - 28χρονος σκότωσε την 22χρονη αδελφή του επειδή έβαζε δυνατά την μουσική
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο Τζουζέπε Μουζέλα δολοφόνησε την αδελφή του επειδή, όπως φέρεται να είπε ο ίδιος στους ανακριτές, άκουγε δυνατά μουσική και δεν τον άφηνε να κοιμηθεί
Η Ιλένια Μουζέλα που δολοφονήθηκε από τον αδελφό της
Το καθεστώς του Ιράν ανακοίνωσε ότι επιτρέπει πλέον στις γυναίκες να οδηγούν δίκυκλα
Η ανακοίνωση έρχεται έπειτα από ένα κύμα διαδηλώσεων στο Ιράν, οι οποίες ξεκίνησαν στα τέλη Δεκεμβρίου ως διαμαρτυρία για το αυξημένο κόστος ζωής προτού εξαπλωθούν και περιλάβουν πολιτικά αιτήματα
Γυναίκες στο Ιράν