Κόσμος

Ουγγαρία: Έρχεται συνταγματική αναθεώρηση με ακροδεξιά «σφραγίδα»

Η κυβέρνηση στην Ουγγαρία θα ξεκινήσει μια ευρεία αναθεώρηση του συντάγματος της χώρας το φθινόπωρο, η οποία θα διαρκέσει 12 με 18 μήνες, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν μιλώντας στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο εθνικιστής Ορμπάν, που επανεξελέγη θριαμβευτικά τον Απρίλιο για μια τρίτη θητεία, δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Επεσήμανε μόνο ότι «οι συζητήσεις» για τις αλλαγές στο σύνταγμα του 2011 θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.

Έχει την πλειοψηφία για την συνταγματική αναθεώρηση

Το κόμμα του Ορμπάν, το Fidesz, διαθέτει τις 133 από τις 199 έδρες στο κοινοβούλιο, κάτι που του διασφαλίζει την πλειοψηφία των δύο τρίτων που απαιτείται για την τροποποίηση οποιουδήποτε νόμου.

«Το φθινόπωρο θέλουμε να ξεκινήσουμε την αναθεώρηση του συντάγματος, που θα διαρκέσει ένα με ενάμιση χρόνο, στη διάρκεια του οποίου θα εξετάσουμε τι έχει λειτουργήσει και τι θα μπορούσε να έχει λειτουργήσει (…) και θα εντοπίσουμε πιθανά κενά τα οποία θα πρέπει να συμπληρωθούν με νέο κείμενο», εξήγησε.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο IDF επιβεβαιώνει ότι στόχευσε και εξουδετέρωσε μέλη της ιρανικής Basij σε επιθέσεις στην Τεχεράνη – Δείτε βίντεο
Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σκοτώθηκαν αρκετά μέλη των εσωτερικών δυνάμεων ασφαλείας του Ιράν και της Basij που ήταν σταθμευμένα στα σημεία ελέγχου
IDF
Χερσαίες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού κατά της Χεζμπολάχ – Μπαράζ βομβαρδισμών στην Βηρυτό – Χτυπήθηκε αεροπορική βάση στο Κουβέιτ
Το καθεστώς της Τεχεράνης απειλεί ότι θα συνεχίσει να κρατάει κλειστά τα Στενά του Ορμούζ ενώ ο Τραμπ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα
Βηρυτός