Κόσμος

Ουκρανία: Αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν η μία μετά την άλλη τις πτήσεις τους

Αεροπορικές εταιρείες σταματούν η μία μετά την άλλη πτήσεις τους προς την Ουκρανία, εν μέσω εντάσεων με τη Ρωσία και φόβους για πολεμική σύγκρουση.

Ο υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας αναφέροντας την απόφαση των εταιρειών τόνισε πως οι αεροδιάδρομοί της χώρας εξακολουθούν να είναι ανοικτοί και πως η πτήση προς την ανατολικοευρωπαϊκή χώρα παραμένει ασφαλής.

Μπαράζ «παγώματος» των πτήσεων

Η γερμανική Lufthansa ανακοίνωσε πως σταματά τις πτήσεις της προς την Ουκρανία από σήμερα, ακολουθώντας την KLM που είχε ήδη ανακοινώσει την αναστολή των πτήσεών της.

Η σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία SAS ανέστειλε επίσης τις εβδομαδιαίες πτήσεις της, ενώ η Air France αποφάσισε να ακυρώσει τις δύο πτήσεις της Παρίσι-Κίεβο και Κίεβο-Παρίσι που προβλέπονταν για αύριο, Τρίτη, για «προληπτικούς λόγους».

«Η τρέχουσα ακύρωση πτήσεων από έναν ορισμένο αριθμό ξένων αεροπορικών εταιρειών υπαγορεύεται μόνο από τις πληροφορίες για επιδείνωση της κατάστασης, και όχι από πραγματικές αλλαγές στην ασφάλεια των πτήσεων», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ολεξάντερ Κουμπράκοφ.

click4more: Αναφορές της FSB πως η Ουκρανία βομβάρδισε τη Ρωσία – Διαψεύδει το Κίεβο

Δεν κατονόμασε τις αεροπορικές εταιρίες και είπε πως «το κράτος εργάζεται προκειμένου να αντικαταστήσει τις ακυρωθείσες πτήσεις».

Ο Κουρμπάκοφ είπε πως οι Ουκρανικές Αερογραμμές, Ukraine International Airlines (UIA), έχουν ήδη ξεκινήσει τις πωλήσεις εισιτηρίων και έχουν αυξήσει τη χωρητικότητα των αεροπλάνων σε επιπλέον πτήσεις από το Κίεβο στο Μόναχο και στη Γενεύη τις οποίες η Lufthansa δεν μπορεί να εξυπηρετήσει.

Δύο ουκρανικές αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι συναντούσαν προβλήματα στην ασφάλιση ορισμένων πτήσεων τους, ενώ ξένοι αερομεταφορείς άρχισαν να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της χώρας καθώς η Ρωσία συγκεντρώνει μια τεράστια στρατιωτική δύναμη στα σύνορά της.

Αναμένονται κι άλλες ακυρώσεις πτήσεων

Η UIA δήλωσε πως έλαβε την ειδοποίηση από τους ασφαλιστές της, καθώς ειδικοί είπαν πως και άλλες αεροπορικές εταιρείες αναμένεται να αποφύγουν τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας μετά την προειδοποίηση των ΗΠΑ ότι η Μόσχα θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να εισβάλει στη γειτονική χώρα.

Η Ρωσία και η Ουκρανία υπαινίχθηκαν αμφότερες πως θα καταβληθούν νέες διπλωματικές προσπάθειες προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκρουση σήμερα, όμως η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ουκρανίας δήλωσε πως οι ασφαλιστές της είχαν ήδη διακόψει την κάλυψη τουλάχιστον ορισμένων εκ των αεροσκαφών της σε πτήσεις εντός του ουκρανικού εναέριου χώρου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οζέλ κατά Ερντογάν: «Είναι αρχηγός χούντας» – Συγκρούσεις με την αστυνομία στο συλλαλητήριο του CHP υπέρ του Ιμάμογλου
«Η σύλληψη του Ιμάμογλου στις 19 Μαρτίου ήταν ένα πραξικόπημα του Ερντογάν» τονίζει ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), έξω από το Δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου
Τέλος εποχής για τον USAID μετά από σχεδόν 60 χρόνια - Ό,τι απομείνει ενσωματώνεται στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
Το «τέλος εποχής» για τον USAID μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 14 εκατομμύρια επιπλέον θανάτους ευάλωτων ανθρώπων μέχρι το 2030 – και το ένα τρίτο από αυτούς θα είναι παιδιά
USAID
Κακόγουστο αστείο Τραμπ στα εγκαίνια του κέντρου κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz»: «Θα τους μάθουμε πώς να τρέχουν μακριά από αλιγάτορες»
Το κέντρο κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz» είναι σε έναν τεράστιο υποτροπικό υγρότοπο, γεμάτο από αλιγάτορες, κροκόδειλους και πύθωνες
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο προσωρινό κέντρο κράτησης μεταναστών «Αλκατράζ των αλιγάτορων» στο Οτσόπι της Φλόριντα
12