Κόσμος

Ουκρανία: Αναχαίτιση 2 ρωσικών πυραύλων στην Οδησσό

Η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας κατέρριψε δύο ρωσικούς πυραύλους στην Οδησσό σήμερα το απόγευμα, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι, όμως τα συντρίμμια έπεσαν σε πολιτικές υποδομές, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας 15χρονος ο οποίος βρισκόταν στο ύπαιθρο τη στιγμή της επίθεσης, ανέφερε ο δήμαρχος της Οδησσού Γκενάντι Τρουχάνοφ στην ανάρτησή του στο Telegram.

«Ο εχθρός ύπουλα κατευθύνει τα πυραυλικά πλήγματά του σε βιομηχανικές και κατοικημένες περιοχές της Οδησσού» ανέφερε στην ίδια εφαρμογή η στρατιωτική διοίκηση της νότιας Ουκρανίας.

Η Μόσχα αρνείται ότι στοχεύει σκοπίμως αμάχους, ωστόσο πολλοί έχουν σκοτωθεί στις αεροπορικές επιδρομές της σε όλη την Ουκρανία. Η Ρωσία εξαπέλυσε μεγάλη αεροπορική επίθεση στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας στις 22 Μαρτίου, σε «αντίποινα», όπως ανέφερε, για τις ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικές επαρχίες που συνορεύουν με τα ουκρανικά εδάφη. Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να πλήττουν εγκαταστάσεις ενέργειας και αυτήν την εβδομάδα.

Η Μόσχα ενέτεινε τις προηγούμενες ημέρες τη χρήση βαλλιστικών πυραύλων, που είναι γρηγορότεροι από τους συνηθισμένους πυραύλους πλεύσης και δυσκολότερο να καταρριφθούν. Δύο χρόνια μετά την εισβολή τους, οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν αργά και πλέον ελέγχουν περίπου το ένα πέμπτο της Ουκρανίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλί Χαμενεΐ δεν ήθελε για διάδοχό του τον Μοτζταμπά γιατί δεν τον θεωρούσε έξυπνο και κατάλληλο για ηγέτη - Τι γνώριζε ο Τραμπ
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CBS, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ενημερωθεί σχετικά από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών
Ο πατέρας και ο γιος Χαμενεΐ
Η σπάνια φωτογραφία που μοιράστηκε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα για την ημέρα της μητέρας
Στην ανάρτησή ο Γουίλιαμ έγραψε: «Θυμάμαι τη μητέρα μου, σήμερα και κάθε μέρα, σκέφτομαι όλους όσους θυμούνται σήμερα κάποιον που αγαπούν, καλή Ημέρα της Μητέρας»
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα