Κόσμος

Ουκρανία: «Δεν υπάρχει λόγος απονομής χάριτος στους Βρετανούς θανατοποινίτες» λέει ο κυβερνήτης του Ντόνετσκ

Δεν αλλάζει γνώμη ο ηγέτης της αποσχισθείσας περιοχής του Ντονέτσκ στην Ουκρανία, καθώς δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος για την απονομή χάριτος στους δύο Βρετανούς που καταδικάστηκαν σε θάνατο την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την αιχμαλωσία τους, ενώ πολεμούσαν για το Κίεβο.

Ένα δικαστήριο στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ έκρινε ένοχους την Πέμπτη τον Έϊντεν Άσλιν και τον Σον Πίνερ, αλλά και τον Μαροκινό Μπραχίμ Σααντούν για “μισθοφορικές δραστηριότητες,” με επιδίωξη την ανατροπή της δημοκρατίας.

Η Βρετανία δηλώνει ότι ο Άσλιν και ο Πίνερ ήταν κανονικοί στρατιώτες και πρέπει να εξαιρεθούν επί τη βάσει της εφαρμογής των Συμβάσεων της Γενεύης από την άσκηση ποινικής δίωξης, για τη συμμετοχή τους σε εχθροπραξίες.

Από την πλευρά τους, οι αποσχιστές που ελέγχουν το Ντονέτσκ δηλώνουν ότι οι καταδικασθέντες έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα και έχουν ένα μήνα για να προσβάλουν νομικά την απόφαση.

“Δεν βλέπω κάποια νομική βάση ή κάποια προαπαιτούμενα, για μένα, ώστε να λάβω μία απόφαση απόδοσης χάριτος,” δήλωσε ο Ντενίς Πουσίλιν, ηγέτης της αναφερόμενης αποσχισθείσας δημοκρατίας, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Τα περσινά κέρδη των κροίσων της G20 αρκούν για να τερματιστεί η φτώχεια σε όλο τον πλανήτη» υποστηρίζει η Oxfam
Η G20 αποτελείται από 19 κράτη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αφρικανική Ένωση, αντιπροσωπεύει το 85% του παγκόσμιου ΑΕΠ και τα δυο τρίτα του πληθυσμού του πλανήτη
Γυναίκα μοιράζει φαγητό