Κόσμος

Ουκρανία: «Καλά τα λόγια, καλύτερες οι πράξεις» λέει η Γαλλία για την Ρωσία

Η Γαλλία κάλεσε σήμερα τη Ρωσία να περάσει από τα «λόγια» στις «πράξεις», μετά τη διαταγή που έδωσε η Μόσχα σε ρωσικές μονάδες, οι οποίες έχουν συγκεντρωθεί κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, να επιστρέψουν στους στρατώνες τους.

«Παρατήρησα εδώ και κάποιες ώρες ορισμένες διακυμάνσεις του συναδέλφου μου (Σεργκέι) Λαβρόφ και του υπουργού Άμυνας (Σεργκέι) Σοϊγκού σχετικά με την επανάληψη του διαλόγου και με την ενδεχόμενη απόσυρση ορισμένων στρατιωτικών μονάδων», είπε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, ενώπιον της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

«Τα λόγια, είναι καλά. Αναμένουμε τις πράξεις. Εάν οι πράξεις γίνουν, αυτό θα είναι ακόμα καλύτερο», σημείωσε ο Γάλλος ΥΠΕΞ.

«Μονάχα ο διάλογος θα επιτρέψει την αποκλιμάκωση και αυτή είναι η αποστολή που έχει σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος (Όλαφ Σολτς) στη Μόσχα, με την ελπίδα ότι αυτό θα μπορέσει να οδηγήσει σε μια γενική συζήτηση σχετικά με τις εγγυήσεις» ασφαλείας στην Ευρώπη, συμπλήρωσε.

Η Γαλλία προειδοποίησε τη Ρωσία έναντι «πολύ αυστηρών κυρώσεων» που θα της επιβληθούν σε περίπτωση επίθεσης κατά της Ουκρανίας και έναντι μιας ενίσχυσης των μέσων του ΝΑΤΟ στα σύνορά της, εάν αυξήσει τη στρατιωτική πίεσή της στα νέα κράτη μέλη του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

Click4more: Πούτιν: Δεν θέλουμε πόλεμο στην Ευρώπη αλλά δεν μας έχετε δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις

«Εάν η Ρωσία επιλέξει την κλιμάκωση παρά τον διάλογο (…) πολύ αυστηρές κυρώσεις θα επιβληθούν αμέσως και εμείς θα προχωρούσαμε στις απαραίτητες ενέργειες καθησυχασμού στο ΝΑΤΟ με τους συμμάχους μας», υπογράμμισε ο Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο «καρατόμησε» τον επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών μετά από έκθεση που αντέκρουε τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τζέφρι Κρους, διευθυντής της Defense Intelligence Agency (DIA), απομακρύνθηκε από τη θέση του – Η απόφαση ελήφθη μετά από εσωτερική έκθεση για το Ιράν, που θεωρήθηκε ενοχλητική για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τους New York Times
Ο Αντιπτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και Διευθυντής της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών (DIA) Τζέφρι Κρουζ
Το Ισραήλ καταγγέλλει «ξεδιάντροπο ψέμα» για την κήρυξη λιμού στη Γάζα από τον ΟΗΕ – Αμφισβητούν την έκθεση οι ΗΠΑ
Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι η Γάζα πλήττεται από λιμό – Tο Ισραήλ απορρίπτει τα συμπεράσματα αυτά ως «ξεδιάντροπο ψέμα» και κατηγορεί τη Χαμάς, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες αμφισβητούν τη μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε
Παιδιά στη Γάζα κρατώντας κατσαρόλες 10