Κόσμος

Ουκρανία: Οι Ρώσοι επέστρεψαν τη σορό Αμερικανού εθελοντή που σκοτώθηκε στον πόλεμο

Στο πλαίσιο μιας νέας ανταλλαγής αιχμαλώτων με τη Ρωσία η Ουκρανία έκανε γνωστό ότι ανέκτησε τη σορό ενός Αμερικανού εθελοντή που σκοτώθηκε στα τέλη Αυγούστου στον πόλεμο.

“Η σορός ενός Αμερικανού εθελοντή, ενός βετεράνου του αμερικανικού στρατού, του Τζόσουα Άλαν Τζόουνς, ο οποίος πολέμησε για την Ουκρανία και σκοτώθηκε με μια μάχη κατά των εισβολέων, παραδόθηκε επίσης”, ανέφερε στην εφαρμογή Telegram ο επικεφαλής της ουκρανικής προεδρίας Αντρίι Γέρμακ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αμερικανικού Τύπου, που επικαλείται τη μητέρα του, ο Τζόσουα Άλαν Τζόουνς, 24 ετών, σκοτώθηκε από τον ρωσικό στρατό στα τέλη Αυγούστου.

Ο Αντρίι Γέρμακ δήλωσε εξάλλου πως “δέκα Ουκρανοί στρατιωτικοί” εκ των οποίων “ένας αξιωματικός και εννέα στρατιώτες και λοχίες” ανταλλάχθηκαν με τη Ρωσία.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Ντμίτρο Λούμπινετς, ανέφερε στο Telegram πως οι στρατιώτες που αφέθηκαν ελεύθεροι “υπηρετούσαν στην 60ή, 57η και 28η ταξιαρχία και σε διάφορες στρατιωτικές μονάδες”.

“Ο πιο μεγάλος σε ηλικία μαχητής που απελευθερώθηκε είναι 55 ετών και ο νεότερος, 21 ετών”, διευκρίνισε, συνοδεύοντας το μήνυμά του από μια φωτογραφία των δέκα ανδρών, που εμφανίζονται φορώντας όλοι στρατιωτικά ρούχα μπροστά από κάτι που μοιάζει να είναι ένα πρατήριο καυσίμων.

Η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν προχωρήσει σε αρκετές ανταλλαγές αιχμαλώτων αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος τον Φεβρουάριο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΝΑΤΟ: Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων επτά χωρών συνεχίζουν στην Ουάσινγκτον τις συνομιλίες τους για την Ουκρανία
Αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γιατί το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας δεν συζητήθηκε λεπτομερώς στην τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε νωρίτερα
ΝΑΤΟ
Ανάλυση New York Times: Ανοιχτό αλλά αβέβαιο το ενδεχόμενο συνάντησης Πούτιν – Ζελένσκι
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σχεδόν ποτέ δεν προφέρει το όνομα του Ουκρανού ομολόγου του. Κι όμως, η ιδέα μιας συνάντησης μεταξύ των δύο ηγετών επανέρχεται, τροφοδοτούμενη από τις διπλωματικές κινήσεις του προέδρου Τραμπ
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν
New York Times: Χιλιάδες παιδιά εξαφανισμένα στα ορφανοτροφεία του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία
Έρευνα αποκαλύπτει πώς χιλιάδες παιδιά αποσπάστηκαν από τις οικογένειές τους από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και τοποθετήθηκαν σε ορφανοτροφεία, μερικές φορές με τη βοήθεια της διεθνούς ΜΚΟ Παιδικά Χωριά SOS
Καπνοί στην Δαμασκό
Η εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ με το Νόμπελ Ειρήνης διαμορφώνει πλέον τη διπλωματία του
Ο Αμερικανός πρόεδρος βάζει όλη του την ενέργεια στο να κερδίσει τη διάσημη διάκριση που απέσπασε το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα – Μια εμμονή που επηρεάζει σήμερα τις διπλωματικές του επιλογές, αναλύει η ελβετική εφημερίδα Le Temps
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 3