Κόσμος

Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο Κουλέμπα από υπουργός Εξωτερικών

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, στο πλαίσιο του κυβερνητικού ανασχηματισμού που πραγματοποιεί ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως έγινε γνωστό σήμερα Τετάρτη (4.9.24).

Η παραίτηση του Ντμίτρο Κουλέμπα από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών στην οποία βρισκόταν από το 2020, θα συζητηθεί σήμερα στο ουκρανικό Κοινοβούλιο, καθώς ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προανήγγειλε αλλαγές στην κυβέρνησή του.

Ο πρόεδρος του ουκρανικού Κοινοβουλίου Ρουσλάν Στέφαντσουκ ανήρτησε την επιστολή παραίτησης του Κουλέμπα στο Facebook.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη, ο Ζελένσκι απέπεμψε τον αναπληρωτή προσωπάρχη του, Ροστισλάβ Σούρμα. Σχεδόν ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε την παραίτηση της Όλχα Στεφανίσινα, της υφυπουργού που ήταν αρμόδια για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση.

Η Στεφανίσινα αποχώρησε στο πλαίσιο του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, πρόσθεσε.

Ο Ζελένσκι είπε ότι θα γίνουν αλλαγές ώστε να διασφαλιστεί ότι η Ουκρανία θα έχει την ισχυρή κυβέρνηση που χρειάζεται.

«Το φθινόπωρο θα είναι πολύ σημαντικό. Οι κρατικοί θεσμοί πρέπει να δομηθούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε η Ουκρανία να επιτύχει όλα τα αποτελέσματα που θέλει», είπε στο καθημερινό, βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

«Για αυτόν τον λόγο πρέπει να ενισχύσουμε ορισμένες πλευρές της κυβέρνησης και προετοιμάζονται αλλαγές. Θα υπάρξουν επίσης αλλαγές στο γραφείο της προεδρίας», ανέφερε.

Νωρίτερα χθες υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Περιβάλλοντος και Στρατηγικών Βιομηχανιών.

Μετά και τις αποπομπές άλλων υπουργών το προηγούμενο διάστημα, σχεδόν το ένα τρίτο των υπουργικών θώκων παραμένει κενό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ο Τζέφρι Επστάιν έστειλε στον πρίγκιπα Άντριου 20χρονη για ερωτικό ραντεβού, της πρόσφεραν τσάι και ξενάγηση στο Μπάκιγχαμ» – Η καταγγελία του δικηγόρου της
«Μιλάμε για τουλάχιστον μία γυναίκα που στάλθηκε από τον Τζέφρι Έπσταϊν στον πρίγκιπα Άντριου. Και μετά από μια νύχτα μαζί του, της έκαναν ακόμη και ξενάγηση στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ»
Ο πρίγκιπας Άντριου
Αισιόδοξος ο Τραμπ για το Ιράν: «Διαπραγματεύονται σοβαρά, ικανοποιητική μία συμφωνία χωρίς πυρηνικά»
Ιρανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε πως Ουάσινγκτον και Τεχεράνη διαπραγματεύονται για την αποκλιμάκωση της έντασης – Γεμάτη με αμερικανικά πλοία και στρατιώτες η Μέση Ανατολή
Ντόναλντ Τραμπ