Κόσμος

Ουκρανία: Παράλογα τα όσα λέει η Ρωσία περί πυρηνικών όπλων – «Έχουν εντυπωσιακό ιστορικό στα ψέματα»

«Προσπαθούν για άλλη μια φορά να κατασκευάσουν την παλιά ανοησία της βρώμικης βόμβας»

Η Ουκρανία χαρακτήρισε «παράλογα» τα όσα ισχυρίζεται η Ρωσία πως το Κίεβο προσπαθεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα με τη βοήθεια της Βρετανίας και της Γαλλίας.

Απάντηση στα όσα είπε η Ρωσία περί πυρηνικό όπλων που προσπαθεί να αποκτήσει η Ουκρανία μέσω της Βρετανίας και της Γαλλίας έδωσε ο Χεόρχιι Τίχιι, εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ρώσοι αξιωματούχοι, γνωστοί για το εντυπωσιακό ιστορικό τους στα ψέματα, προσπαθούν για άλλη μια φορά να κατασκευάσουν την παλιά ανοησία της «βρώμικης βόμβας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Για την ιστορία η Ουκρανία έχει ήδη απορρίψει τέτοιους παράλογους ρωσικούς ισχυρισμούς πολλές φορές στο παρελθόν και τους απορρίπτουμε επίσημα ξανά τώρα. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να απορρίψει και να καταδικάσει τις βόμβες βρόμικων πληροφοριών της Ρωσίας».

Νωρίτερα, η Υπηρεσία Εξωτερικής Κατασκοπείας (SVR) της Ρωσίας, χωρίς να παράσχει αποδεικτικά στοιχεία, κατηγόρησε τη Βρετανία και τη Γαλλία ότι προετοιμάζονται να προμηθεύσουν κρυφά την Ουκρανία με εξαρτήματα και τεχνολογία πυρηνικών όπλων.

Η Βρετανία δεν απάντησε άμεσα στον ρωσικό ισχυρισμό. Η Γαλλία, μέσω δήλωσης που έκανε η πρεσβεία της στη Μόσχα στο ειδησεογραφικό δίκτυο RBC, είπε ότι αυτό είναι “κατάφωρο ψέμα”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα έκκληση της Σαβάνα Γκάθρι για την αγνοούμενη μητέρα της και αμοιβή 1 εκατ. δολάρια για τον εντοπισμό της: «Μπορεί να μην ζει»
Η ανακοίνωση της αμοιβής συμπίπτει με νέες πληροφορίες σχετικά με τον άνδρα που καταγράφηκε από κάμερα στην εξώπορτα του σπιτιού της Νάνσι Γκάθρι στην Αριζόνα
Η Σαβάνα Γκάθρι