Κόσμος

Ουκρανία: Πυρά Ζελένσκι σε Ρωσία – Την κατηγορεί ότι καθυστερεί «σκόπιμα» τις εξαγωγές σιτηρών

Τη Ρωσία ότι καθυστερεί «σκόπιμα» τη διέλευση των πλοίων που είναι φορτωμένα με ουκρανικά σιτηρά, προμήθειες ζωτικής σημασίας για πολλές χώρες της Αφρικής και της Ασίας κατηγόρησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

“Περισσότερα από 150 πλοία βρίσκονται σε ουρά αναμονής για να εκπληρώσουν τις συμβατικές υποχρεώσεις προμήθειας των γεωργικών προϊόντων μας. Είναι μια τεχνητή ουρά αναμονής, που προέκυψε μόνο γιατί η Ρωσία καθυστερεί σκόπιμα τη διέλευση των πλοίων”, δήλωσε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Όπως δήλωσε, η Κίνα, η Αίγυπτος, το Μπανγκλαντές, η Ινδονησία, το Ιράκ, το Ιράν, ο Λίβανος και οι χώρες του Μάγρεμπ είναι ανάμεσα στις χώρες που βλάπτονται από τις καθυστερήσεις αυτές οι οποίες επηρεάζουν “σχεδόν τρία εκατομμύρια τόνους τροφίμων”.

Η καθυστέρηση σημαίνει ότι η Ουκρανία έχει εξάγει μέχρι στιγμής 3 εκατομμύρια τόνους σιτηρών λιγότερους από τους αναμενόμενους, που αρκούσαν για να θρέψουν 10 εκατομμύρια ανθρώπους, αναφέρει ο Ζελένσκι.

Η Ρωσία και η Ουκρανία συμφώνησαν τον Ιούλιο να επαναλάβουν τις εξαγωγές των ουκρανικών σιτηρών, που είχαν σταματήσει από την έναρξη του πολέμου, μετά μια συμφωνία που επιτεύχθηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και της Τουρκίας.

Στη συνέχεια, η Ρωσία επέκρινε τη συμφωνία αυτή, τονίζοντας ότι οι δικές της εξαγωγές παρεμποδίζονται από τις κυρώσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το σόου που στήνει ο Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο και οι παγίδες στους ξένους ηγέτες - Ποιος θα τολμήσει να ξαναπάει στον Λευκό Οίκο
Η πρωτοφανής συμπεριφορά του Αμερικανού προέδρου στον Νοτιοαφρικανό ομόλογό του ενδέχεται να ωθήσει ξένους ηγέτες να το ξανασκεφτούν προτού αποδεχθούν μία πρόσκληση από εκείνον και κινδυνεύσουν με δημόσια ταπείνωση
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνάντησε τον Νοτιοαφρικανό ομόλογό του Σίριλ Ραμαφόσα στο Οβάλ Γραφείο
Αυτό είναι το ζευγάρι που δολοφονήθηκε έξω από το Εβραϊκό Μουσείο στην Ουάσιγκτον – Θα της έκανε πρόταση γάμου την επόμενη εβδομάδα
Ο πρέσβης του Ισραήλ στις ΗΠΑ Γιεχίελ Λάιτερ, αποκάλυψε ότι ο Λισίνσκι είχε αγοράσει ένα δαχτυλίδι αρραβώνων για να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του
Το ζευγάρι που σκοτώθηκε έξω από το Εβραϊκό Μουσείο 9