Πέμπτη, 29 Φεβ.
16oC Αθήνα

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση με drones στο Χάρκοβο – 7 νεκροί, ανάμεσά τους και 3 παιδιά

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση με drones στο Χάρκοβο – 7 νεκροί, ανάμεσά τους και 3 παιδιά

Τραγικός είναι ο απολογισμός της ρωσικής επίθεσης με drones στην Ουκρανία, καθώς επτά άτομα ανάμεσά τους και τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους στο Χάρκοβο.  

«Δυστυχώς, ο απολογισμός των επιθέσεων του κατακτητή στο Χάρκοβο της Ουκρανίας αυξήθηκε σε επτά» θανάτους, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Ολέχ Σινεχούμποφ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Telegram. «Μεταξύ αυτών βρίσκονται τρία παιδιά: ένα 7 ετών, ένα 4 ετών και ένα μωρό περίπου έξι μηνών», πρόσθεσε.

Τα drones, τύπου Shahed ιρανικής κατασκευής, «έπληξαν πρατήριο καυσίμων με αποτέλεσμα τη διαρροή εύφλεκτου καυσίμου, το οποίο προκάλεσε πυρκαγιά σε 14 σπίτια», ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης Ιγκόρ Τερέχοφ, προσθέτοντας η πυρκαγιά κάλυψε μεγάλη περιοχή, με τις αρχές να δίνουν εντολή σε περίπου 50 κατοίκους να απομακρυνθούν.

«Τρία drones έπληξαν τη συνοικία Νεμισλιάνσκι στο Χάρκοβο. Καταστράφηκε ευαίσθητη υποδομή», δήλωσε ο περιφερειακός εισαγγελέας του Χαρκόβου Ολεξάντρ Φιλάτσκοφ, αναφερόμενος στο πρατήριο καυσίμων. «Τεράστια ποσότητα καυσίμων» διέρρευσε, το οποίο «εξηγεί για το ποιο λόγο ήταν τόσο τρομακτική η πυρκαγιά», τόνισε.

«Στις 06.00 το πρωί, η μάχη με φλόγες συνεχιζόταν, 14 σπίτια καταστράφηκαν», ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας του Χαρκόβου Βολοντίμιρ Τιμότσκο, σύμφωνα με την εφημερίδα Suspilne.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις