Κόσμος

Ουκρανία: «Σκεφτείτε πιο γρήγορα» για την αύξηση της στρατιωτικής υποστήριξης, λέει σύμβουλος του Ζελένσκι

Ανώτερος σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε σήμερα (21.01.2023) τους συμμάχους του Κιέβου να «σκεφτούν πιο γρήγορα» να αυξήσουν τη στρατιωτική υποστήριξή τους προς την Ουκρανία, μία ημέρα αφού απέτυχαν να συμφωνήσουν για την αποστολή των αρμάτων μάχης που ζητάει το Κίεβο.

«Θα βοηθήσετε έτσι κι αλλιώς την Ουκρανία με τα απαραίτητα όπλα και θα αντιληφθείτε πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή για να τελειώσει ο πόλεμος εκτός από την ήττα της Ρωσίας», έγραψε ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σε ανάρτησή του στο Twitter. 

«Όμως η σημερινή αναποφασιστικότητα σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους μας. Κάθε μέρα καθυστέρηση σημαίνει το θάνατο Ουκρανών. Σκεφτείτε πιο γρήγορα», υπογράμμισε ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οι εταίροι της Ουκρανίας υποσχέθηκαν αυτή την εβδομάδα νέα στρατιωτική βοήθεια ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, όμως στη διάρκεια μιας διάσκεψης, που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή, στην γερμανική αεροπορική βάση του Ράμσταϊν, δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για την αποστολή γερμανικής κατασκευής αρμάτων μάχης Leopard 2, τα οποία το Κίεβο ζητάει από καιρό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
29 παιδιά σκοτώθηκαν στον «πόλεμο» μεταξύ αντιπάλων καρτέλ στο Μεξικό - Τουλάχιστον 97 οι αγνοούμενοι
Ο πόλεμος μεταξύ των κληρονόμων του «Ελ Τσάπο» και της φράξιας του «Ελ Μάγιο» στην πολιτεία Σιναλόα έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.200 ανθρώπους, ενώ άλλοι 1.400 αγνοούνται
Εθνικοί φρουροί αποκλείουν μια περιοχή όπου ένα πτώμα βρίσκεται σε δρόμο στην πόλη Culiacan της πολιτείας Sinaloa
Θύμα ανθρωποκτονίας «απευθύνθηκε» στον δολοφόνο του μέσω βίντεο AI την ώρα της δίκης στις ΗΠΑ - «Σε μια άλλη ζωή, ίσως να ήμασταν φίλοι»
Το βίντεο σηματοδοτεί μια καινοτόμα χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο δικαστικό σύστημα, που αντιμετωπίζει την ταχέως εξελισσόμενη τεχνολογία με ένα μείγμα έντονου ενδιαφέροντος και δέους
Το ολόγραμμα του δολοφονημένου Κρίστοφερ Πέλκι